Inici Actualitat Lluís Verdaguer és el nou alcade de Taradell i governarà en minoria

Lluís Verdaguer és el nou alcade de Taradell i governarà en minoria

0
COMPARTIR

No hi ha hagut sorpreses i Lluís Verdaguer serà l’alcalde de Taradell per segona legislatura consecutiva després del ple de constitució de l’ajuntament. Com tot apuntava, governarà en minoria després de no tancar cap pacte amb la resta de forces polítiques amb representació al consistori, que per primera vegada seran quatre.

Lluís Verdaguer ha obtingut 6 vots en la votació per escollir l’alcalde. Corresponen als 6 regidors de CiU. La resta de forces polítiques han votat als seus candidats. Per tant, Verdaguer, tot i no obtenir majoria absoluta, ha estat proclamat alcalde perquè la normativa electoral preveu que a falta d’una majoria absolut és escollit el candidat que va obtenir més vots a les eleccions.

Parlaments

ERC: Jordi Freixas ha explicat que amb el nou panorama polític a l’ajuntament espera “tenir més diàleg amb l’equip de govern i arribar a acords” i que hi hagi “un poble més participatiu en la presa de decisions”. Ha afirmat que faran oposició amb “esperit de sumar per Taradell” i ha recordat que “continuaran sent l’altaveu dels taradellencs i fiscalitzant l’acció de govern” perquè “sempre hem tingut voluntat de ser equip de govern”.

SI: Concepció Baucells ha recordat que fa un any ni tan sols eren una formació política i ara tenen dos representants a l’ajuntament. Ha explicat que ja des d’un inici van deixar clar a CiU que no pactarien i que faran una oposició “responsable i vetllant que les decisions no perjudiquin el poble”. També ha demanat a l’equip de govern que els “donin la màxima informació amb transparència i temps” i ha destacat que vestiran ponts de diàleg amb totes les formacions “en un doble sentit amb la màxima confiança i exigència”.

PxC:  Josep Ricart ha lamentat que cap formació s’hagi interessat per pactar amb PxC. En més d’una ocasió ha reivindicat que la seva formació és democràtica i política i, fins i tot, ha dit que condemnen el racisme i la xenofobia. També ha criticat “el linxament públic que s’ha fet en campanya a PxC acusant-la de xenòfoba i racista”. En aquest sentit, ha amenaçat d’emperendre accions legals contra aquelles declaracions que qualifiquin Plataforma de xenòfoba. Finalment, ha dit que “estem aquí no per dividir” i ha avisat que “no deixarem passar cap acció discriminatòria contra la gent de casa”.

CiU: Lluís Verdaguer ha afirmat que és un honor ser alcalde de Taradell i ha recordat que els resultats de les eleccions municipals van suposar un cert disgust, sobretot, per la baixa participació. Ha reconegut que en l’anterior legislatura havien fet “poca política popular i més gestió” i s’ha compromès a un “govern més proper”. Ha destacat que “caldrà fer un gir en la manera de fer” i que haver de pactar “serà positiu”. Finalment, ha agraït la tasca feta pels regidors que deixen el consistori.

Curiositats

Tots els 13 regidors han pres possessió del seu càrrec. Els de CiU ho han fet prometent el càrrec, els d’ERC i SI amb un “prometo per imperatiu legal” i el de PxC amb un “sí, prometo”.La mesa d’edat ha estat formada pel regidor de més edat, Joan Casassas (CiU), i el més jove, Salvador Clot (ERC).

L’alcalde, Lluís Verdaguer, ha obsequiat cada un dels regidors de l’anterior legislatura amb una foto de família del consitori.

L’exregidor, Toni Pérez, rebent la foto de mans de l’alcalde
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments