Inici Actualitat Tot apunta a un govern en minoria de CiU a l’Ajuntament de...

Tot apunta a un govern en minoria de CiU a l’Ajuntament de Taradell

1
COMPARTIR

A falta de poc menys de dues setmanes per la constitució dels ajuntaments, a Taradell la possibilitat més probable és que CiU governi els pròxims quatre anys en minoria. Després dels resultats de les eleccions municipals, l’alcalde en funcions, Lluís Verdaguer, va reunir-se aquesta setmana passada amb les formacions d’ERC i de SI. La presa de contacte, però, no va servir per tancar cap pacte estable i, més aviat, va demostrar que segurament no hi haurà cap pacte.

En declaracions a Ràdio Taradell aquest dissabte, Lluís Verdaguer ja va deixar entreveure la possibilitat de governar en minoria. Concepció Baucells, cap de llista de SI, va dir que no formaran part del govern i Jordi Freixas, cap de llista d’ERC, va insinuar que estan molt lluny dels plantejaments de CiU.

Si es constitueix un govern en minoria, CiU haurà de buscar complicitats amb la resta de formacions en tots els punts i projectes que es vulguin aprovar en els plens municipals.

El dia 11 de juny es constituirà oficialment l’ajuntament. Per llei, l’alcalde s’ha d’escollir per majoria absoluta. En cas de no ser possible, com tot sembla indicar per les intencions de la resta de formacions, en una segona votació només necessitaria tenir majoria simple, és a dir, més vots que la resta de candidats.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
lluisdetaradell
30 maig 2011 10:04

Vistos els resultats, serà un aire fresc de democràcia. Esperem que s'obrin les orelles, ara que el 50% de taradallencs s'han cansat de parlar i no sentir-se escoltats, fins al límit de no anar a votar a unes municipals.

Per mi, el que dieu en aquest article va en la direcció de la meva visió personal sobre el 323M a Taradell: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/197928

I això pot ser possitiu: + consens + participació + democràcia. Tota una novetat per la política local del Taradell.