Inici Actualitat Baucells (SI): “Hem de continuar sent el poble amb més independentistes de...

Baucells (SI): “Hem de continuar sent el poble amb més independentistes de Catalunya”

0
COMPARTIR

Nom: Concepció Baucells i Alibés
Partit polític:
Solidaritat Catalana per la Independència
Edat:
45 anys
Estat civil:
casada
Fills: tres.
Una noia de 17 anys i dos nois de 16 i 14 anys
Professió:
diplomada en Treball Social

– Per què es presenta com a cap de llista? Què creu que pot aportar al municipi? 
– Em presento de cap de llista per la confiança que han dipositat amb mi les persones que formem SI Taradell, però sobretot tinc el coratge de presentar-me per l’equip que hem format, som una bona pinya. Crec en la força de les persones, però sobretot crec en la força de la mobilització social. Quan les persones s’uneixen la seva força més que sumar, multiplica.

– Per què per aquest partit?
– Perquè és el partit al qual m’hi sento més identificada amb els seus dos grans principis: que Catalunya o és independent o no serà. I que la democràcia, els polítics i la manera de fer política necessitat regenerar-se.

– En 3 línies, què pot oferir al poble de Taradell?
– Puc oferir el meu treball, entenent que estar a l’Ajuntament s’ha de fer amb esperit de servei. Un tracte proper. L’experiència d’haver estat col·laborant o relacionada amb moltes entitats del poble. La capacitat de saber treballar en equip.

– Quina ha de ser la prioritat de Taradell pels propers 4 anys?
– L’eix que ha de moure la gestió de l’Ajuntament és el de ser conscients que estem dins una crisi econòmica greu. Que els recursos han minvat i encara ho faran més, doncs la Generalitat farà fortes retallades. I el que no es pot fer, de cap manera, és assegurar les entrades de diners a l’Ajuntament augmentant els impostos. L’Ajuntament s’ha de replantejar el seu funcionament intern: revisar els projectes, els pressupostos i prioritzar accions.

– Què necessita el poble?
– Necessita moltes coses, però no necessita una piscina esportiva coberta. Que tot hi estar a mig fer ja paguem un crèdit mensual de 10.000 euros. I a tall d’exemple necessita solucionar la ronda de llevant, necessita arreglar el pavelló, per les famílies tenir un casal d’estiu més econòmic i que estigui obert juliol i agost…

– Urbanisme o polítiques socials?
– Tot. S’ha de vetllar per les polítiques socials com si fossin un tresor, perquè són les que donen resposta a les necessitats. I també s’ha de cuidar el poble i les infraestructures que té, fent el manteniment que toca, adequant-lo a les necessitats. No és moment de plantejar grans obres, cares de construir i de mantenir després.

– Tot apunta que vénen anys econòmicament complicats, com proposa que Taradell s’estrenyi el cinturó?
– En primer lloc, s’han de revisar tots els projectes i tots els serveis que dóna l’Ajuntament. Veure el pressupost que s’hi destina. S’han de prioritzar els objectius i les accions a prendre. I veure si el servei es pot dur a terme amb un cost més baix. En segon lloc, s’ha de facilitar l’obertura de noves activitats econòmiques. El nou empresari ha de veure que l’Ajuntament li fa costat, l’informa i l’ajuda en els tràmits. S’han de revisar les taxes i llicències, que això no sigui un fre a l’hora d’obrir un negoci. En tercer lloc, s’ha de vetllar pel comerç del poble, que dóna vida i ofereix un servei. Cal fer campanyes de sensibilització, perquè els taradellencs tinguem el costum de fer la compra al poble. Totes les obres, de l’ajuntament, que sigui possible, s’han de dur a terme amb els industrials del poble. 

– Quina és la seva solució per a la piscina coberta?
– De moment, no continuar l’obra, deixar-la aturada. No enterrar més diners a la piscina. Tot i així, hi ha un crèdit demanat que ens té un cost de 10.000 euros mensuals. Després, s’ha d’estudiar si és viable o no acabar-la, i sobretot saber què ens valdrà anar a banyar-nos a la piscina. Un cop es tingui aquesta informació, s’ha de fer saber al poble i convocar una consulta popular que sigui vinculant. I el poble decidirà.

– Creu que la immigració és un problema?
– Penso que totes les persones que viuen a Taradell tenen uns drets i uns deures, i l’Ajuntament els ha de fer complir a tots per igual. I les persones que venen d’altres països han de conèixer-los, han de saber la nostra llengua i la nostra cultura.

– Quines polítiques planteja en aquest sentit?
– Polítiques d’integració, promocionant cursos d’alfabetització i de català. Continuar el programa de parelles lingüístiques i està oberts a altres programes que facilitin la integració.

– Què proposa per als joves?
– Hem d’escolar als joves, ells són el futur. Ja sé que les persones més grans trobem que sovint les seves propostes són agosarades, però són dinamisme pur i això és vida. Penso que a Taradell li manca un punt d’unió o de trobada que aglutini al jovent. Proposem dinamitzar la zona de pavelló com a àrea juvenil, i ho farem muntant un rocòdrom, un circuit de bici-trial, una pista d’skate, que sigui a través d’activitats esportives i de lleure el punt d’unió entre les diferents colles i dinamitzar-los com a col.lectiu. El Cau també fa aquesta funció, i se l’ha de recolzar.

– Quina és la seva proposta per a Ràdio Taradell?
– M’encanta la música que poseu, i és l’única emissora que puc escoltar junt amb els meus fills. Les altres emissores que sintonitzen a mi no m’agraden i al revés. Compleix a informar del que és propi de Taradell. I concretament el Concurs de Reis està molt ben aconseguit, és un èxit de participació.

– Si és alcaldessa, quina dedicació hi tindrà?
– Si és possible, m’agradaria que fos parcial. La feina que tinc m’agrada i penso que poder-la continuar fa que toquis més de peus a terra, ser més proper a la realitat. Però si hi tingués de dedicar tota la jornada a l’Ajuntament també m’agradaria.

– Faci una promesa de campanya!
– Revisar la despesa de l’Ajuntament, revisant els projectes, els pressupostos, el funcionament, marcant prioritats. No apujaré els impostos més enllà del que puja el cost de la vida.

– Amb una frase, demani el vot!
– Taradell batega per la independència, aquest és el nostre lema de campanya. Tenim el llisto molt alt, hem de continuar sent el poble amb més independentistes de Catalunya. Ara toca votar Solidaritat per la Independència.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments