Inici Actualitat Verdaguer (CiU): “Fa 3 anys que ens estrenyem el cinturó i ens...

Verdaguer (CiU): “Fa 3 anys que ens estrenyem el cinturó i ens ha permès tenir uns comptes impecables”

0
COMPARTIR

Ràdio Taradell fa aquests dies una programació especial amb motiu de les eleccions municipals 2011. A banda del debat electoral d’aquest proper divendres, també ha realitzat unes enquestes als cinc candidats a l’alcaldia de Taradell. Ens han facilitat les respostes dels 3 candidats que les han contestat i us les anirem penjant aquests dies. També les podeu trobar a la web de Ràdio Taradell. Comencem amb la de l’actual alcalde, Lluís Verdaguer.

Nom: Lluís Verdaguer Vivet
Partit polític: CiU
Edat: 40 anys
Estat civil: solter
Fills: no
Professió: actualment alcalde, anteriorment director de la Fundació Vilademany

 – Per què es presenta com a cap de llista? Què creu que pot aportar al municipi?
– Em presento com a cap de llista després d’haver estat alcalde els darrers quatre anys i regidor els anteriors quatre. Crec que puc seguir dedicant al nostre municipi tot allò que ja em va moure a presentar-me la primera vegada i aportant, a més, els coneixements adquirits al llarg d’aquests anys.

– Per què per aquest partit?
– Perquè és el partit amb el qual millor m’identifico i perquè sobretot és un partit que en les decisions de caire local respecten sempre les necessitats del poble per davant de les línies de partit, i això és fonamental per un alcalde.

– En 3 línies, què pot oferir al poble de Taradell?
– Garanties d’un govern municipal consistent, amb l’experiència suficient per afrontar la greu situació econòmica que estem patint i serè a l’hora de prendre decisions complexes.

– Quina ha de ser la prioritat de Taradell pels propers 4 anys?
– Mantenir una economia sanejada que permeti afrontar el futur amb seguretat, vetllar per les necessitats personals i apostar per polítiques de recuperació econòmica a tots nivells: personal, comercial, empresarial. Tot això sense oblidar el diàleg amb totes les administracions per obtenir totes les millores possibles per Taradell.

– Què necessita el poble?
– Cal seguir treballant pel model de poble que es ve desenvolupant des de fa anys, un poble amable i sostenible. No es pot oblidar que cal seguir amb les tasques de manteniment i millora de les vies urbanes i en especial d’algun barri, de l’adopció de mesures per l’estalvi energètic, de desenvolupament industrial, comercial i turístic, d’atenció a les persones a tots nivells i sectors… Penso, però, que Taradell té cobertes la majoria de necessitats que són d’esperar d’un municipi de la nostra dimensió.

– Urbanisme o polítiques socials?
Urbanisme i polítiques socials. Malgrat ens encaparrem a separar aquests dos conceptes, crec que estan estretament relacionats. Les polítiques socials difícilment es podrien donar si anteriorment l’urbanisme no hagués previst zones adequades per cada servei, i el que encara té menys sentit és fer urbanisme sense tenir en compte les necessitats socials generals i de cada sector. Crec que un bon govern és aquell que troba l’equilibri entre els dos conceptes.

– Tot apunta que vénen anys econòmicament complicats, com proposa que Taradell s’estrenyi el cinturó?

– Fa tres anys que ja venim estrenyent-nos el cinturó i crec que s’ha fet d’una manera que ens ha permès arribar a final de legislatura amb uns comptes impecables i el més important, garantint tots i cadascun dels serveis obligatoris que tot Ajuntament ha de donar i cobrir.

– Quina és la seva solució per a la piscina coberta?
– A partir de l’endemà de les eleccions, iniciar una segona fase que permeti cobrir i protegir l’estructura i els vestidors. Per aquesta fase es compta ja amb un finançament de prop de 500.000€, que són finalistes, és a dir, que només es poden destinar a aquest projecte, altrament es perdrien, i que provenen de les gestions fetes amb el Consejo Superior de Deportes de Madrid i de la Diputació de Barcelona. A partir d’aquí, seguir buscant el finançament necessari per acabar-la, que ho veiem possible, i obrir-la, sempre i quan la situació econòmica no empitjori i puguem garantir que la seva obertura no serà una càrrega inassolible per l’Ajuntament.

– Creu que la immigració és un problema?
– Sincerament, a Taradell no crec que sigui un problema la immigració en general, en tot cas hi pot haver certs problemes amb algun immigrant en concret, de la mateixa manera que n’hi ha amb algun autòcton, i que cal afrontar. És cert que és una realitat que hi ha immigració, les dades de 2010 son del 7’9% a Taradell, però estan molt lluny del gairebé 15% de mitjana de Catalunya i valors molt superiors en pobles de la comarca.

– Quines polítiques planteja en aquest sentit?
– Les que ja es venen fent, polítiques d’integració i de socialització. A Taradell, s’han engegat diversos plans i campanyes en aquest sentit. Per iniciativa de l’Ajuntament: classes de català per a nouvinguts, pla de recepció i acollida, pla Stm Taradell Cívic, parelles lingüístiques… Però cal destacar també les accions que es fan des de la pròpia societat civil, com per exemple des de Càrites i l’entitat Som Dones.

– Què proposa per als joves?
– Ens hem proposat centrar-nos bàsicament en el que més ens preocupa en aquest moment, i és l’alt índex d’atur juvenil. Proposem crear una borsa d’ocupació específica per a joves i fer una diagnosi de la situació per tal de poder potenciar polítiques en aquest sentit. A banda d’això, recolzar-los en tot allò que ja és més habitual.

– Quina és la seva proposta per a Ràdio Taradell?
– La nostra proposta és la de seguir recolzant la gran tasca que feu, tant pel que fa a la cobertura de notícies municipals, com per una altra que crec igual d’important: donar l’oportunitat a molts joves d’aprendre en el món de la ràdio. Crec que Ràdio Taradell, a banda de ser la primera, és la millor ràdio municipal comarcal i ho dic sincerament, i això és gràcies al munt de gent que l’ha fet possible i que ha treballat i lluitat per tenir unes instal·lacions com les que actualment teniu.

– Si repeteix com a alcalde, quina dedicació hi tindrà?
– La mateixa que actualment hi tinc, gairebé 365 dies a l’any. Si us referiu a la jornada laboral crec que Taradell necessita un alcalde amb plena dedicació. Tinc molt clar que si jo mateix no hi hagués tingut plena dedicació, el poble i les persones se n’haurien ressentit. M’agradaria que tots els candidats que es presenten fossin sincers i responguessin en el mateix sentit, perquè és un tema sobre el que se’n fa molta demagògia injustament. A l’Ajuntament hi treballen unes 50 persones, atén a 6.000 vilatans i el llistat de serveis que dóna és llarg, creieu que el màxim responsable no hi ha de ser en plena dedicació?

– Faci una promesa de campanya!
– No em puc quedar només amb una, totes són importants, per tant, em comprometo a treballar amb la mateixa intensitat que fins ara per tal de complir amb un mínim del 80% dels compromisos amb els que ens presentem.

– Amb una frase, demani el vot!

Si m’ho permeteu, senzillament demano a tots els taradellencs i taradellenques que aneu a votar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments