Inici Actualitat Freixas (ERC): “Falta una mirada més llarga sobre com volem que sigui...

Freixas (ERC): “Falta una mirada més llarga sobre com volem que sigui Taradell”

0
COMPARTIR

Nom: Jordi Freixas
Partit polític: Esquerra Republicana de Catalunya + Independents
Edat: 40 anys
Estat civil: casat
Fills: 1 fill
Professió: empresari


– Per què es presenta com a cap de llista? Què creu que pot aportar al municipi?

– Em presento per continuar la tasca de voluntariat i compromís amb el poble que sempre he tingut a través de les entitats, amb l’objectiu de fer un poble més viu i millorar-lo. Aporto una idea de poble diferent, més oberta, més diversa, més transparent i més participativa.

– Per què per aquest partit?
– És el que recull millor la meva idea de societat i de país, on es valora l’esforç, la igualtat, la justícia social i l’assoliment de les llibertats plenes.

– En 3 línies, què pot oferir al poble de Taradell?
– Una manera de fer les coses més propera a la gent. Una manera de governar i de prendre decisions basada en les necessitats reals de les persones. I sobretot, deixar-nos la pell i treballar dur cada dia per fer avançar el poble.

– Quina ha de ser la prioritat de Taradell pels propers 4 anys?
– Mantenir els serveis que ara es dóna i ser més eficients i imaginatius per poder-ne donar una mica més. Cal obrir la ronda de llevant per donar accés a l’institut i cohesionar el poble. Cal una segona pista poliesportiva per donar resposta a la demanda esportiva, fer una sala de petit format per teatre i projeccions, donar una programació cultural àmplia, estable i continuada, replantejar i adequar a les necessitats reals del poble el projecte de piscina coberta.

– Què necessita el poble?
– Una de les coses que fa falta és anar més enllà de la gestió del dia a dia, tenir una mirada més llarga sobre com volem que sigui Taradell en el futur. Ara s’actua sense una visió estratègica. Una mostra d’això és voler posar una planta de runes a cuita corrents, perquè hi havia un problema no previst i que ara amb la nova situació de la construcció ja no existeix.

– Urbanisme o polítiques socials?
– Ara hi ha menys marge per fer obres. Molts equipaments ja són fets. De totes maneres, s’ha de seguir fent manteniment i intentar cobrir les necessitats futures. Ara cal fer política social, omplir-los de contingut. En l’àrea de benestar, hem de recolzar les famílies en l’obtenció dels ajuts que necessitin.

– Tot apunta que vénen anys econòmicament complicats, com proposa que Taradell s’estrenyi el cinturó?
– Sent més eficients, estalviant en tot allò que es pugui i lluitant per aconseguir més subvencions, que és difícil en el context actual, però n’hi ha. Els ajuntaments han de tornar a allò que és essencial i ser imaginatius.

– Quina és la seva solució per a la piscina coberta?
– Replantejar el projecte actual i adequar-lo a les necessitats reals de Taradell. Hem de pensar molt bé, entre tots, què volem i què podem fer.

– Creu que la immigració és un problema?
– No, a Taradell la immigració és d’un 7%. Dir que genera problemes és no conèixer el poble.

– Quines polítiques planteja en aquest sentit?
– Ja dic, no hi ha una problemàtica específica en aquest sentit. Hi poden haver problemes d’accés a l’habitatge, d’educació, de civisme, de seguretat o d’accés a un lloc de treball, i molts d’altres que són transversals. I cal fer polítiques per trobar solucions generals per aquests casos.

– Què proposa per als joves?
– Proposem un espai autogestionat, amb supervisió de l’Ajuntament, que serveixi de punt de trobada per desenvolupar les seves inquietuds i projectes d’interès col·lectiu.

– Quina és la seva proposta per a Ràdio Taradell?
– No n’hem fet una proposta programàtica, però s’hauria de mirar com donar-li més projecció. Caldria detectar si hi poden haver mancances en l’espai que s’utilitza ara mateix o en millores tècniques i donar-hi solució.

– Si és alcalde, quina dedicació hi tindrà?
– No hi estaré a jornada complerta. Jo dirigeixo una empresa i sóc responsable de 10 llocs de treball. Ara mateix, i degut als nous canvis que viu la nostra societat, l’estructura de l’Ajuntament també s’empetiteix. Crec que no és bo ni cal tenir-hi dedicació exclusiva en el nostre poble. Hi hauré de dedicar les hores que calgui. Som un equip i també hi haurà altres persones de la llista que hi tindran part de dedicació.

– Faci una promesa de campanya!
– Ens comprometem a obrir Can Costa i Font els set dies de la setmana.

– Amb una frase, demani el vot!
– Estem preparats per governar i per fer-ho bé. Us ho demostrarem.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments