Inici Actualitat Solidaritat de Taradell proposa un programa per “renovar idees” a l’ajuntament

Solidaritat de Taradell proposa un programa per “renovar idees” a l’ajuntament

0
COMPARTIR

Solidaritat Catalana per la Independència de Taradell va presentar aquest dissabte a la tarda algunes línies del seu programa electoral en un acte a la sala del mig del Centre Cultural Costa i Font. Amb la presència del diputat, Uriel Bertran, i el membre de l’executiva nacional de SI, Emili Valdero, la cap de llista a Taradell Concepció Baucells va explicar que “volem aportar una renovació d’idees i de maneres de fer” i va afirmar que “el canvi és necessari i saludable”.

En quant a propostes, SI va apuntar que no apujaran els impostos més enllà del cost de la vida i que l’objectiu és racionalitzar l’ajuntament, revisant pressupostos i prioritzant els serveis a les persones. També es van comprometre a ajudar el petit comerç i a donar suport a la petita i mitjana empresa agilitzant els tràmits administratius.

Xavier Carol, número 3 de la llista, va posar èmfasi en què “volem que l’ajuntament sigui el pal de paller de tota l’activitat del municipi” i va insistir en la necessitat de millorar la civilitat (convivència) a través de les escoles i les entitats i el compliment estricte de les normes de convivència. En Educació, va afirmar que serà una prioritat en les polítiques municipals i que cal potenciar la formació per adults i dotar de contingut el Consell Escolar Municipal.

Pel què fa a Cultura, Carol va afirmar que “l’activitat cultural ha de ser un referent i ha de servir per dinamitzar l’economia del poble”. Així, va apuntar que es vol potenciar tot l’aspecte referent a la vida de pagès i els oficis rurals, promoure Taradell a través de les seves festes populars i que can Costa, a banda dels actes de les entitats, aculli alguns grans espectacles foranis. També va insistir en vetllar pel futur de la Revista Taradell, que va qualificar de “patrimoni de Catalunya”. En Esports va destacar la necessitat de vetllar pel correcte manteniment dels equipaments municipals, impulsar circuits senyalitzats “Esport i Salut” per a totes les edats i contemplar la construcció d’una pista d’skate i un petit rocòdrom, analitzant tota inversió segons les necessitats reals.

Jacint Casadevall, número 2, va parlar d’implantar l’agenda 21 local per fer una auditoria ambiental que vinculi actuacions d’estalvi energètic. En Urbanisme es va referir a les obres del nucli antic i de la piscina coberta com a “hipoteques heretades”. Del primer tema va mostrar la preocupació que “tinguem els carrers aixecats i ens quedem sense subvencions”. I del segon va demanar que voldran saber “quin cost d’explotació tindrà i si serà una hipoteca pel poble”. En aquest sentit, es va comprometre a convocar una consulta popular vinculant sobre si s’ha de tenir o no piscina coberta.

També proposen desmantellar la línia de 220 kv que passa per la Madriguera i aprofiar els terrenys per a equipaments pel barri, afrontar la millora dels accessos a la Roca, reprendre la ronda de Llevant amb una primera fase entre l’Institut i la carretera de Viladrau i centralitzar tota la indústria del polígon de Castellets al polígon El Vivet.

Durant l’acte també van parlar Emili Valdero i Uriel Bertran. Els dos van insistir en què la independència és l’única alternativa per acabar amb l’espoli fiscal de l’Estat espanyol. Valdero va qualificar Espanya de “vampir que ens xucla” i va dir que “no n’hi ha prou de ser correcte, ambigu i parlar de pacte fiscal”.

Al final es van presentar tots els candidats de SI a la comarca d’Osona: Cristina Herrera (Gurb), Sergi Barragán (Torelló), Iban Lapeira (Vic), Pere Vinyeta (Calldetenes), Lluís Vilalta (Sant Julià de Vilatorta), Jordi Torres (Roda) i Concepció Baucells (Taradell).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments