Inici Actualitat ERC de Taradell vol canviar “les maneres de fer” i es...

ERC de Taradell vol canviar “les maneres de fer” i es presenta com l’alternativa

0
COMPARTIR

ERC de Taradell va presentar aquest diumenge a la tarda el programa que proposa si govern a l’ajuntament de Taradell. Ho va fer amb un acte que va combinar el míting amb l’oci, ja que es va programar un espectacle infantil a mitja tarda i el monòleg d’en Peyu “Jo tinc un amic que…” a la part final.

A nivell de propostes, el candidat Jordi Freixas va recordar que la candidatura ERC+Independents “coneixem el poble i tenim capacitat per portar el poble endavant”. Va afirmar que després de 24 anys d’ajuntaments convergents “detectem un estancament d’idees i manca de força per impulsar-les” i va proclamar que “volem ser la vostra eina, tenim quatre anys per demostrar-ho i si no ho fem prou bé, d’aquí a quatre anys podeu canviar-ho”.

Jordi Freixas també va proposar més transparència, un ajuntament que es volqui en l’atenció ciutadana i que doni contingut als equipaments municipals. En l’aspecte cultural, va afirmar que cal “una programació cultural continuada i estable” que generi hàbits de cultura, crear una comissió de festes i una sala fosca de petit format a can Costa.

Lluís Rodríguez, número 2 a la llista, va parlar d’incentivar l’establiment de noves empreses al municipi i crear una finestreta única per agilitzar els tràmits burocràtics. També va parlar de crear una ruta temàtica a l’entorn del bandolerisme i habilitar un espai físic d’informació i promoció turística.

En quant a esports, va afirmar que “en els últims quatre anys hi ha hagut un inexistent política d’esports”. Es va referir a la piscina coberta dient que “tinc la sensació que ens prenen el pèl” i que s’han de treballar totes les opcions possibles en benefici del poble i no “des d’uns interessos partidistes”. I va afegir que si cal s’ha de consultar al poble.

Sobre les propostes va recordar que amb els fons Zapatero ERC ja havia demanat renovar la pista del pavelló municipal i que, com a president del Club Patí Taradell, ja havia plantejat cobrir la pista del Parc d’Esports, però “se’ns va dir que això formava part d’un futur projecte d’esports, que deu ser molt futur”. ERC també proposa la creació d’un Patronat d’Esports per desenvolupar “una correcta” política esportiva transversal que inclogui salut i lleure.

Marta Mumbrú va explicar que volen crear una empresa mixta (ajuntament+privats) que gestioni els plans d’ocupació i també va dir que proposen potenciar el turisme i el comerç sota el projecte de l’Ecomuseu que ajudi a promocionar el patrimoni del poble.

Carme Coll va parlar d’impular el Consell Escolar que “s’ha anat desdibuixant al llarg d’aquests quatre anys”, fer campanyes de civisme, flexibilitzar els horaris de les escoles bressol i impulsar l’escola de música, integrant en la formació que fan les escoles i dirigida també als adults. També va parlar de realitzar cursos d’alfabetització digital per la gent gran i potenciar El Puntal.

Finalment, Salvador Clot es va centrar en urbanisme. ERC proposa l’obertura de la ronda de Llevant, ja que “arreglaríem un dels problemes més greus que és treure el trànsit que va cap a l’Institut”. També va insistir en comptar amb l’opinió de la gent “per saber què volen i què necessiten” i solucionar aspectes de mobilitat com l’accés al polígon El Vivet amb una rotonda o l’accés a les escoles en hora punta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments