Inici Actualitat CiU de Taradell proposa 75 accions per als pròxims quatre anys

CiU de Taradell proposa 75 accions per als pròxims quatre anys

0
COMPARTIR

La candidatura de CiU a Taradell va presentar aquest divendres al vespre el programa electoral que vol desenvolupar la pròxima legislatura si governa. Ho va fer a la sala del mig del Centre Cultural Costa i Font. Lluís Verdaguer va destacar que la majoria de propostes “comencen en condicional perquè som molt conscients de l’actual moment econòmic”. Va dir que proposem 75 accions que “són realitzables i coherents”. També va recordar que en la passada legislatura CiU va complir el 80% de les promeses electorals i que han treballat molt i amb molta il·lusió.

No va defugir el projecte de la piscina coberta i va reconèixer que és el tema “que més ens ha desgastat, però vam tenir sort de no obrir-la perquè el context econòmic del 2009 no és el mateix que el d’ara”. I va anunciar que la piscina “l”acabarem si no suposa un llast per l’ajuntament” i que a partir del juny es començarà la segona fase amb 450.000 euros de finançament que s’ha aconseguit i “esperem que hi hagi una tercera fase”.

Antoni Lloveras, número 4 a la llista, va plantejar les propostes en esports, ciutadania i urbanisme. Entre d’altres en esports es proposa renovar la pista del pavelló i estudiar la possibilitat de cobrir la pisa del Parc d’Esports “per descongestionar l’ús del pavelló”. En ciutadania es proposa desenvolupar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics a través d’una prova pilot de la Diputació de Barcelona, millorar els jardins de la Pau amb zones de passeig per animals de companyia i espais de lleure pels infants.

Finalment, en urbanisme es va destacar la reforma del nucli antic per donar prioritat als vianants i finalitzar el soterrament de serveis al barri de Mont-rodon. També es volen iniciar converses amb els veïns del barri de la Roca per millorar els accessos, fent-ho per trams.

Rosa Papell, número 3, va destacar en ensenyament la creació de rutes escolars “per potenciar la mobilitat segura dels alumnes” dels diferents centres o vetllar perquè el departament d’Ensenyament afronti la reforma de l’escola El Gurri del barri de Mont-rodon.

En Cultura va proposar potenciar el centre cultural Costa i Font amb activitats de dilluns a divendres i “no només de cap de setmana” i va qualificar-lo de “la casa de cultura del poble”. També es vol desenvolupar un Pla d’Acció Cultural, subvencionat per la Diputació, per trobar els punts forts i febles del centre i “desenvolupar estratègies i propostes de millora”. Rosa Papell també va recordar que la cultura a Taradell no només és can Costa i que també volen potenciar les activitats que les entitats fan en altres indrets del municipi.

Finalment, Jordi Baucells, número 2, va plantejar l’habilitació de pisos socials de lloguer baix per a persones amb risc d’exclusió social, els quals va qualificar de “prioritat”. També es proposa consolidar i potenciar el Centre Obert i potenciar tota l’estructura de serveis socials.

En Joventut va les accions giren entorn de tres eixos: ocupació, habitatge i entitats. Plantegen fer un estudi per analitzar les dificultats que tenen els joves per trobar feina i “ser més eficients” i seguir col·laborant amb les entitats juvenils, entre d’altres.

En Promoció Econòmica, Comerç i Turisme es plantegen 10 accions que passen per impulsar el projecte turístic “Taradell, terra de bandolers” implicant tot el poble, crear un pàrquing al polígon El Vivet per a vehicles de gran tonatge i obrir el carrer que enllaçarà el carrer de la Vila i el passeig Domènec Sert.

Finalment, en Medi Ambient es proposa apostar per la sostenibilitat millorant l’enllumenat públic o posar edificis públics a disposició d’iniciatives privades per generar energia fotovoltaica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments