Inici Actualitat Tres firmes taradellenques per aquest Sant Jordi

Tres firmes taradellenques per aquest Sant Jordi

0
COMPARTIR

Dos escriptors taradellencs i un conte inspirat en un mas del poble prendran protagonisme durant la Diada de Sant Jordi.

‘TOT ÉS POSSIBLE’. Antoni Pladevall. Columna

Antoni Pladevall ho farà amb la seva última novel·la, ‘Tot és possible’, publicada fa un parell de mesos. Una novel·la sobre les consultes sobiranistes i amb un paper molt important de Taradell. El diumenge 13 de desembre del 2009 i, sobretot, els dies previs a la primera onada de consultes per la independència de Catalunya són el punt de partida de la història. És la setena de totes les obres que ha publicat Pladevall. Una novel·la que combina ficció amb elements i personatges reals, com Taradell i personalitats destacades de l’actualitat política i cultural com Alfons López Tena, Vicent Partal o Joan Laporta. El resultat, un llibre de la hisòria de Catalunya més recent. Un retrat vivencial de com es van viure les consultes sobiranistes a molts pobles, amb la il·lusió de tots els voluntaris que ho van fer possible.

‘L’HERÈNCIA DEL SENYOR CHARLES’. Josep Romeu. Moment Angular.

Una altra proposta per aquest Sant Jordi és ‘L’herència del senyor Charles’, una obra d’un altre taradellenc, Josep Romeu. Una novel·la que gira entorn de Charles Darwin, el naturista anglès que va patentar la teoria de l’evolució de les espècies. Fa poc més d’un mes que Romeu va presentar ‘L’herència del senyor Charles’, la història del llegat d’un home que està al final de la seva vida i en què familiars, amics i institucions es disputen la seva herència. Cadascú amb les seves intencions, però tots volen acoseguir aquest poderós i misteriós llegat, que dóna joc durant tota l’obra.

‘SANT JORDI, CONTES I FLORS’. Mas Casablanca. Edicions Casablanca.

Amb aquest conte, en Pep Cabanes i la Roser Romaní, del Mas Casablanca, i el dibuixant Scaramuix tanquen la col·lecció d”En Fermí, el ratolí pagès’. En total, 13 llibres: un d’introductori i 12 en què s’explica la vida a pagès mes a mes, protagonitzats per un simpàtic ratolí, en Fermí, que s’acompanyarà de la Valentina. En definitiva, una història que reflecteix el dia a dia d’en Pep i la Roser. En aquest treztè conte, s’explica la tradició de Sant Jordi, ple de llibres i flors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments