Inici Actualitat Antoni Pladevall publica un nou llibre “Tot és possible”

Antoni Pladevall publica un nou llibre “Tot és possible”

0
COMPARTIR

Des d’aquest dijous es pot trobar a les llibreries la novel·la de l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall i Arumí. Editada per Columna, porta per títol “Tot és possible” i es centra en les consultes sobiranistes del 13 de desembre de 2010. Es tracta d’una novel·la de ficció que es centra en Taradell i les sinèrgies i la mobilització que es va generar entorn de les consultes per la independència.

Antoni Pladevall i Arumí és doctor en filologia clàssica i professor de grec i de llatí. Entre d’altres, ha publicat el dietari “La mentida original” (2000). Un any més tard, va publicar la novel·la “La lliça bruta” (Galerada), Quaderns de Can Garbells (Galerada, 2002) i  Massey Ferguson 35 (Galerada, 2003). L’any 2005 publica “Terres de lloguer”, novel·la amb la qual guanya el premi Pin i Soler de Tarragona i el 2008 “La papallona negra” que s’endú el premi Carlemany de novel·la.

Text de la contraportada:

“La Núria és una periodista amb una filla petita, en Ramon s’acaba de separar, l’Albert és professor d’institut… Aparentment no tenen res en comú, però tots comparteixen un somni: la idea de la justícia per a la seva gent i el seu poble, l’anhel de llibertat absoluta.

Ni una crònica periodística, ni una relació notarial, ni un dietari estricte. ‘Tot és possible’ és una novel•la sobre la primera onada de consultes sobiranistes del diumenge 13 de desembre de 2009.

Elaborat a partir d’episodis i anècdotes viscuts directament per l’autor al seu poble, Taradell, el relat entrellaça lliurement personatges ficticis amb personalitats destacades de l’actualitat política i cultural com Alfons López Tena, Vicent Partal, Joan Laporta o Toni Albà.

En definitiva, ‘Tot és possible’ és un retrat vivencial que rememora la il·lusió col·lectiva de milers i milers de voluntaris davant una consulta sobre la independència de Catalunya que va convertir el diumenge 13-D en una data inoblidable en la història recent de molts pobles i ciutats del nostre país.”

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments