Inici Actualitat Avui concentració a la Plaça de Vic en protesta contra la sentència...

Avui concentració a la Plaça de Vic en protesta contra la sentència del Suprem

0
COMPARTIR

Òmnium Cultural d’Osona ha convocat aquest vespre una concentració a la Plaça de Vic, davant de l’Ajuntament, per rebutjar totalment la sentència del Tribunal Suprem que vol modificar el model d’immersió lingüística del país en perjudici del català.

Taradell bloc dona suport a Òmnium Cultural i rebutja contundentment la sentència del Tribunal Suprem i convida a tots els taradellencs a concentrar-se aquesta nit a la Plaça de Vic.

Amb aquesta acció el Tribunal Suprem crea un conflicte social on no existeix i novament l’Estat Espanyol demostra la dificultat d’encaix de Catalunya.

El model d’immersió català ha estat reconegut i avalat pel Consell d’Europa com a model de cohesió social. El Comitè d’Experts del Consell d’Europa considera, pel que fa a l’ensenyament de la llengua catalana, que l’únic model respectuós amb el compromisos de la Carta europea és el que s’aplica a Catalunya basat en la immersió lingüística i la no segregació dels alumnes.

La càrrega contra la construcció d’una llengua comuna, ataca greument la cohesió d’un poble. En aquest cas, una sentència com aquesta pot provoca la fragmentació d’una societat segons els seus usos lingüístics.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments