Inici Actualitat Molta gent a la jornada de portes obertes de la Mancomunitat La...

Molta gent a la jornada de portes obertes de la Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

 

Imatge de les portes d’obertes, amb jocs per la mainada

Aquest dissabte dia 16 d’octubre es va celebrar la primera Jornada de portes obertes a les instal•lacions de la Mancomunitat La Plana per tal de poder mostrar a la ciutadania el funcionament de la planta de triatge de reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i les altres instal•lacions per a la recollida selectiva, com també la resta de serveis que presta la Mancomunitat a la població dels 12 municipis mancomunats.

La Jornada va comptar amb l’assistència de més de 250 persones procedents majoritàriament del conjunt de municipis de la Mancomunitat que varen poder gaudir de tot un seguit d’activitats a partir de les deu del matí i fins a les dues del migdia.

Es va començar amb xocolata desfeta i coca per a tothom i amb diversos jocs i activitats per a totes les edats però destinades sobretot als més menuts que van poder gaudir dels jocs de Guixot de 8, dels inflables de l’Agència de Residus i de jocs tradicionals fets amb materials reciclats.

Els més grans a més, podien veure una presentació sobre els tòpics que envolten els serveis socials i informar-se en una parada divulgativa sobre els serveis de joventut i la Borsa d’Habitatge.

Durant tot el matí es va poder participar de diverses visites guiades a les instal•lacions per conèixer la planta de triatge de materials reciclables, la planta de compostatge, la deixalleria fixa i la deixalleria mòbil i les oficines.

Jocs de la Mancomunitat

Més de 180 persones van visitar les instal•lacions de la planta de triatge que s’han renovat completament al juliol d’aquest any. S’han realitzat diversos canvis en el funcionament de la planta com per exemple l’alimentació automàtica de la cinta transportadora, la preselecció de materials voluminosos com cartró i plàstic film industrial, la instal•lació d’un obre-bosses mecanitzat i la separació automàtica de les llaunes d’alumini. A la planta de triatge de la Mancomunitat La Plana hi arriben tots els materials reciclables procedents de la recollida selectiva de més de 30.000 habitants i es separen en 13 materials diferents, majoritàriament de forma manual, per això les reformes s’han dut a terme amb l’objectiu millorar les condicions de treball del personal, de fer una millor selecció dels diversos materials reciclables i en conseqüència aconseguir reciclar més quantitat de materials.

A part, també es va poder visitar el Centre especial de treball de la Fundació Areté, que actualment ocupa la planta baixa de les oficines de la Mancomunitat, el qual també va estar obert a tots aquells que tenien interès per conèixer la feina que allà es porta a terme.

Imatge de les instal·lacions amb gent de visita
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments