Inici Actualitat Demà hi ha una jornada de portes obertes a la Mancomunitat La...

Demà hi ha una jornada de portes obertes a la Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

Demà dissabte, a partir de les 10 hores, es durà a terme la primera Jornada de portes obertes a les instal·lacions de la Mancomunitat La Plana.

La jornada de portes obertes te l’objectiu de donar a conèixer els serveis que es presten a la ciutadania i d’ensenyar el funcionament de la planta de triatge de deixalles reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) que recentment s’ha renovat completament i que permet fer una millor tria i aconseguir reciclar més materials.

Per tal d’arribar al públic familiar s’han organitzat diverses activitats destinades a fer passar una bona estona tant a grans com a petits, a qui volem donar a conèixer la gran tasca que es fa amb les deixalles que es generen als seus domicilis.

Les activitats començaran a les 10h amb una xocolatada i coca per a tots els assistents. Durant tot el matí es podrà gaudir dels jocs de Guixot de 8, de jocs tradicionals fets amb materials reciclables, dels Inflables de l’Agencia de Residus de Catalunya per aprendre a reciclar i d’un taller de construcció de joguines amb deixalles. A més es podrà visionar la presentació “Desmuntar tòpics” sobre els serveis socials i informar-se sobre els serveis que ofereix el Punt Jove i la Borsa d’Habitatge que muntaran una parada.

A partir de les 11 i fins les 13h, tothom que hi estigui interessat podrà participar de les visites guiades a les instal•lacions de la Mancomunitat per conèixer la planta de triatge de materials reciclables (que estarà en funcionament!), la deixalleria (que estarà oberta) i els mòduls de compostatge. Amb aquestes visites es podrà veure en directe com se separen per reciclar les deixalles que fem a casa, es podrà comprendre el funcionament del compostatge que permet transformar les restes de menjar en un potent adob en només tres mesos, etc.

Les instal•lacions de la Mancomunitat La Plana es troben molt a prop del centre de Tona, a pocs metres del cementiri, però donen servei a la població de 14 municipis: Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau. Com també El Figaró i Tagamanent.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments