Inici Actualitat L’Ajuntament vol peatonalitzar part del carrer de la Vila i La Plaça,...

L’Ajuntament vol peatonalitzar part del carrer de la Vila i La Plaça, però alguns veïns s’hi oposen

0
COMPARTIR

 

Carrer de la Vila

L’Ajuntament de Taradell realitza aquest divendres a dos quarts de nou del vespre a la sala de plens una reunió informativa per presentar als veïns afectats el projecte per peatonalitzar La Plaça, el carrer del Joc de la Pilota, el carrer de l’Església i el carrer de la Vila fins a la plaça de les Eres. De fet, es tracta de la segona reunió informativa d’un projecte que, part d’aquests veïns no veuen amb bons ulls.

El projecte pretén seguir amb la peatonalització que el 1993 es va fer a la zona de La Sagrera per disminuir el trànsit rodat al centre del poble. Aquesta segona fase que es vol realitzar té un cost d’1,2 milions d’euros. L’Ajuntament de Taradell ha assolit trobar finançament per una part. Concretament, 450.000 euros procedents del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) i 350.000 del Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). La resta de l’import (443.000 euros) es volen finançar a través d’una aportació de l’ajuntament (44.000 euros) i de contribucions especials que pagaran els veïns de la zona (399.000). I aquí és on ha sorgit el problema en els últims dies.

Dimarts, 28 de setembre, es va fer la primera reunió on es va presentar el projecte i els veïns van saber què els toca pagar. Alguns d’ells es van queixar perquè són quantitats considerables, i més tenint en compte el context econòmic actual, i van iniciar una recollida de signatures per oposar-se al projecte. Consideren que no és el millor moment i que el projecte és desmesurat. Dimecres van entrar a l’ajuntament una instància contra el projecte amb més d’una seixantena de signatures.

L’Ajuntament és conscient del context econòmic poc favorable, però considera que també és un bon moment, ja que les empreses interessades poden presentar a concurs rebaixes importants en relació al pressupost de sortida per obtenir la licitació.

De fet, en la reunió d’aquest pròxim divendres l’ajuntament demanarà als veïns, via carta o email, si són partidaris del projecte, que s’ha de portar a terme aquest 2010 si es volen obtenir les subvencions. A banda de saber l’opinió dels veïns, també es passaran imatges virtuals del projecte.

carrer de l’esglèsia

El projecte previst

La tipologia de vial seria la mateixa que hi ha als carrers de la Sagrera (voltants de l’església) on s’eliminarien totes les voreres i es donaria prioritat als vianants. També preveu renovar tota la xarxa de clavegueram que actualment incompleix la normativa de separació d’aigües netes i brutes i resoldre alguns problemes que pateixen alguns veïns quan plou.

El projecte preveu renovar i millorar la xarxa d’aigua potable, soterrar els cables d’electricitat, enllumenat i telefonia i limitar el trànsit d’entrada pel coll d’ampolla que es produeix al bar Tuneu i bar Sport, ja que només es podria entrar en direcció de Vic a Balenyà.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments