Inici Actualitat La Granja Castellets nominada per guanyar el Porc d’Or en la màxima...

La Granja Castellets nominada per guanyar el Porc d’Or en la màxima categoria de “Diamant”

0
COMPARTIR
Fotografia del guardó

El proper 25 de novembre es celebrarà la Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or que organitza l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), amb la col•laboració dels Laboratoris Pfizer i l’Ajuntament de Lleida.

Aquesta setmana la organització ha fet públics els noms de les granges seleccionades que optaran a guanyar els premis Porc d’Or de la XVII edició i en la màxima categoria, la de “Diamant”, la Granja Castellets de Taradell n’és una de les escollides juntament amb altres dues granges osonenques: la Granja El Clos de Santa Cecilia de Voltregà i la Granja Espadaler de Sant Quirze de Besora. La granja taradellenca ja va guanyar aquest guardó en l’edició del 2009 (noticia).

Els premis Porc d’Or s’atorguen cada any entre tots els ramaders del sector porcí espanyol que remeten les dades de gestió tècnica de les seves explotacions al BDporc (Banc de Referència del Porcí).

Les explotacions es divideixen en 5 categories diferents depenent del nombre de truges en producció, i cada categoria opta a tres premis en funció de diversos paràmetres. Les granges que tenen el grau més alt d’excel•lència també opten als dos principals guardons: el Porc d’Or de diamant i el Porc d’Or a la Màxima productivitat.

Enguany s’han presentat 678 explotacions al concurs i fins a 85 granges diferents opten a guanyar premis en aquesta edició. Catalunya, amb 33 explotacions acumula 41 candidatures, mentre que Aragó li va al darrera amb 32. Les granges de Castella, Galicia, Murcia, Navarra, Valencia i País Basc també tenen opcions de premi.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments