Inici Actualitat L’Esbart Dansaire Sant Genís, un grup Rapanui i un del Niger protagonitzaran...

L’Esbart Dansaire Sant Genís, un grup Rapanui i un del Niger protagonitzaran dissabte una ballada exòtica a Can Costa i Font

0
COMPARTIR

L’Esbart Dansaire Sant Genis de Taradell ha organitzat per aquest cap de setmana una ballada ben exòtica ja que estaran acompanyats pel ballet cultural Rapanui TUMU HENUA de la illa de Pasqua a Xile i del grup conjunt artistic AOURINDÉ del Niger.

Aquesta proposta s’engloba dins de les jornades internacionals folkloriques 2010 organitzades per Adifolk (web) i que es realitzaran a diverses poblacions de Catalunya del 2 al 12 de setembre.

La ballada de Taradell es fara el dissabte a 2/4 de 9 del vespre a Can Costa i Font. Seguidament es fara un sopar conjunt de tots els balladors. Podeu veure tota la programació de les jornades en aquest enllaç

A continuació us donem més informació sobre els dos grups:

Conjunt artístic Aourindé – Níger

Els artistes d’Aourindé provenen de les regions d’Abalak i Tchintaboraden, 700 km al nord de Niamey, i pertanyen a la cultura dels pastors nòmades dels wodaabe, també coneguts com peul-bororos. Tenen fama dins la comunitat perquè són grans coneixedors de les tradicions i per la seva bellesa i veu excepcionals.

Els seus cants lloen la bellesa; consideren el seu poble el més bell del món i expliquen la seva vida, el seu amor propi i la seva dignitat.

El seu espectacle, tot un plaer per als sentits i l’esperit, no deixa indiferent ningú: és original, autèntic i expressiu. Els moviments són simples i elegants, refinats. En la posada en escena destaquen la bellesa del maquillatge, els cants polifònics, els moviments graciosos, l’autenticitat i les coloraines del vestuari, la sincronització, la mímica i les expressions del rostre.


Ballet cultural Rapanui Tumu Henua – Illa de Pasqua – Xile

L’illa de Pasqua, o Rapa Nui, tot i que forma part de Xile, és un indret aïllat de la Polinèsia conegut sobretot per les seves escultures de pedra anomenades moais.

L’any 1989 un grup d’illencs residents a Santiago de Xile va fundar el conjunt folklòric Tumu Henua, que vol dir “arrels de la meva terra”, per preservar i promoure la seva identitat rapanui a través del cant i la dansa.

Tumu Henua ofereix un espectacle exòtic que rescata fidelment la idiosincràsia i el llegat cultural del poble rapanui. També interpreta balls i cançons d’altres illes de la Polinèsia i incorpora instruments més contemporanis com l’ukelele o el bombo, que enriqueixen les melodies dolces de l’illa.

Després de més de vint anys, l’agrupació ha aconseguit destacar pel seu excel•lent treball de projecció folklòrica i s’ha convertit en el millor ambaixador de la cultura rapanui al territori xilè continental, i arreu del món. Han visitat molts països com ara Brasil, Bèlgica, Holanda, Alemanya o Polònia.

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments