Inici Cultura Ja ha començat la Festa Major 2010!

Ja ha començat la Festa Major 2010!

0
COMPARTIR


Aquest vespre ha començat oficialment la Festa Major amb el brindis de Festa Major, el pregó i la descoberta de la nova pubilla de la Vila.

El pregó ha anat a càrrec de l’alpinista Conrad Blanch qui, ara fa 25 anys, va liderar l’expedició que va pujar a l’Everest i hi va portar el banderí del Centre Excursionista de Taradell.

Blanch ha explicat la connexió de la seva biografia amb el nostre poble i ha recordat perquè hi va venir per primera vegada i quines vivències i experiències en recorda especialment. Bona part del seu pregó ha estat sobre la mítica ascensió al sostre del món i sobre com es va viure des de Taradell on hi havia la seva família.

En Conrad també ha eludit el poble i la seva gent i ha acabat desitjant que tothom podes gaudir de la Festa. Podeu veure alguns fragments de la seva intervenció en el vídeo de sota.

 

L’alcalde fa el brindis tot parlant del Birracrucis

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha fet el brindis de Festa Major tot recordant el mal despertar que han tingut avui molts taradellencs en veure el poble brut i ple de vidres a causa del Birracrucis que es va celebrar ahir.

L’alcalde que ha afirmat “sentir vergonya” per l’estat dels carres ha recordat que el poble estava net i endreçat per començar la Festa Major i que la culpa no és de l’Ajuntament sinó de cadascú.

Verdaguer ha acabat el seu brindis demanant a tothom que gaudeixi de la Festa i que participi a tots els actes, tot i que ha recordat que per culpa de la crisis aquest any s’ha hagut de fer amb menys pressupost, tot i que s’han pogut fer “gairebé els mateixos actes i esperem que sigui tant lluïda com cada any”.

Danses de l’Esbart, música dels Lluïsos i la Cançó d’en Toca-sons

Com cada any la festa ha estat acompanyada per els balls de l’Esbart Dansaire de Sant Genis i la música de la Cobla Lluïsos de Taradell. Aquest any però la sorpresa ha vingut de la mà del grup Suppergreep que ha ofert en primícia la nova cançó d’en Toca-sons.

Suppergreep (bloc) és un grup taradellenc format per Oge Alvarez, bandoler de la quadrilla d’en Toca-sons i autor de la música, Sergi Gutiérrez, professor de l’escola de música de Taradell, Pep López i David Costa. La lletra de la cançó ha estat creada per Carles Camps, president de la comissió de la Festa d’en Toca-sons.

Podeu escoltar la cançó al bloc del grup i també llegir-ne la lletra.

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments