Inici Actualitat Dijous es presenta el llibre “Els carrers de Taradell”

Dijous es presenta el llibre “Els carrers de Taradell”

0
COMPARTIR

El primer acte que donarà el tret de sortida a la Festa Major de Taradell es celebra aquest dijous. Es tracta de la presentació del llibre “Els carrers de Taradell”, realitzat per Salvador Solagran i amb fotografies de Lluís Reig. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre al centre cultural Costa i Font.

La idea va sorgir de Salvador Solagran fa uns nou o deu anys, després de guardar diversa documentació en temes d’urbanisme, com per exemple plans parcials del municipi (fins i tot, algun que no s’havia portat a terme). A partir d’aquí va consultar els arxius municipals (temes urbanístics i actes), l’arxiu parroquial (d’on va obtenir tots els sobrenoms de les cases des de finals del segle XIX a principis del segle XX) i documentació d’alguns particulars.

El llibre “Els carrers de Taradell” s’estructura en 12 capítols.

El primer capítol està dedicat a una breu història del municipi, acompanyada de plans generals i parcials que hi ha hagut o plànols que mostren l’evolució i el creixement del poble des del segle XV al segle XX.

La resta de capítols estan dedicats als carrers i ordenats per zones perquè, segons Solagran, la informació sigui més comprensible i més fàcil de localitzar. Zones com la vila antiga, les cinc urbanitzacions, zones de creixement, etc.

Cada capítol fa un recorregut per la zona i s’hi explica l’evolució que ha experimentat. També es dóna una relació de tot l’arbrat que hi ha i en quins carrers es pot trobar cada espècie. Al mateix temps, s’ofereix informació complementària sobre les característiques generals del tipus de construcció i es parla dels monuments o escultures que hi ha i la seva significació segons els propis creadors.

En quant als carrers, s’hi pot trobar la història de cada un d’ells amb els diferents noms amb els quals s’han conegut i les respectives èpoques. Al mateix temps, es dóna una petita explicació del personatge a qui està dedicat. Pel que fa a les fotografies (en el llibre n’hi ha més d’un centenar, la majoria a color) mostren l’aparença actual del carrer, però també ofereixen punts de vista diferents i alguns detalls que solen passar desapercebuts. La publicació compta amb un índex alfabètic dels carrers, distingint amb un color diferent aquells que fan referència a algun element de Taradell.

El llibre, que ha estat finançat per empreses privades i l’Ajuntament de Taradell, compta amb 370 pàgines, aproximadament, i es podrà adquirir a preus populars aquest mateix dijous durant la presentació, a les dues llibreries del municipi i durant el Mercat del segle XVII del pròxim dimecres.

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments