Inici Actualitat Parlaments durant la inauguració de l’ampliació de la Biblioteca

Parlaments durant la inauguració de l’ampliació de la Biblioteca

0
COMPARTIR

Ahir es va realitzar la inauguració de l’ampliació de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Van parlar l’Eva Leucó, directora de la Biblioteca que va afirmar que “comencem una nova etapa i ho fem amb la mateixa il·lusió que el primer dia”; l’alcalde de Taradell Lluís Verdaguer; en José Manuel González Labrador, diputat Delegat de l’Àrea de cultura de la Diputació de Barcelona; l’Antoni Pladevall que va fer la cessió del seu fons bibliogràfic a la Biblioteca i finalment la Presidenta del Centre Excursionista de Taradell que també va fer la cessió de l’arxiu fotogràfic de Taradell.

ElTer.Net. (…)La biblioteca té 23 anys de vida i es va traslladar al centre cultural Costa i Font l’any 2003. L’ampliació ha permès guanyar 300 metres quadrats. Entre les millores destaca un nou espai autònom per a l’arxiu fotogràfic de Taradell amb uns 7.000 negatius, una nova distribució de la zona infantil, més punts de lectura individual, millora dels accessos o l’ampliació de la sala infantil. També hi ha un espai específic pel fons bibliogràfic de Taradell i s’ha incorporat una secció especialitzada en senderisme i excursionisme, que se suma a la de bandolerisme i món rural, ja existents.

La biblioteca també serà la seu del fons bibliogràfic de mossèn Antoni Pladevall. Per aquest motiu, s’ha signat un conveni de cessió entre l’ajuntament i Antoni Pladevall. I un segon conveni amb el Centre Excursionista de Taradell, impulsor de l’arxiu fotogràfic en els seus inicis.

La nova biblioteca compta amb 25.000 títols diferents, uns 4.000 audiovisuals i 77 títols de revistes i diaris. Les obres d’ampliació han costat 430.000 euros, finançades amb dues subvencions de 200.000 cadascuna de la Diputació de Barcelona i el ministeri de Cultura. En l’acte que ha comptat amb la participació de la cobla Lluïsos de Taradell, l’alcalde, Lluís Verdaguer, ha justificat l’ampliació per la poca inversió municipal que suposava i per fomentar l’hàbit de la lectura, sobretot, entre els més joves. (…)

Font: Elter.NEt

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments