Inici Actualitat ERC va fer balanç del darrer any a l’Ajuntament i es va...

ERC va fer balanç del darrer any a l’Ajuntament i es va mostrar molt critica amb l’equip de govern

0
COMPARTIR


Ràdio Taradell. Una cinquantena de persones van assistir divendres a la nit a l’acte de balanç del darrer any d’ERC a l’Ajuntament de Taradell.

A la taula presidencial, quatre dels regidors del grup de l’oposició a Taradell (també hi havia la darrera incorporació com a regidor, Toni Pérez, que passava un power point) van explicar la feina que han fet pel poble en els darrers mesos.

Carme Coll va fer un petit resum dels temes tractats al plens on va recalcar que per ells la “visió de l’Ajuntament ha de ser fer un servei pel poble i per la seva gent i no al revés com passa molt sovint”.

Entre els temes pels quals els regidors d’ERC s’han interessat en els plens destaca la coordinació de les millores de les sales de Can Costa, les obres que es van fer a l’Ajuntament i amb insistència sobre que fossin els industrials de Taradell, també les irregularitats que van sortir a la guarderia nova, va comentar que no estan d’acord en com ha quedat la nova rotonda ni l’accés a Marenga, el seu recolzament a donar suport a les Consultes per la Independència i, finalment, va destacar que en diverses vegades s’ha denunciat la perillositat pels petits al parc infantil que s’ha fet al carrer de Vic.

Per la seva banda, Salvador Clot va exposar davant els assistents, el seguiment i el control de l’activitat urbanística que ha fet ERC a l’equip de govern “per posar de relleu si hi ha alguna irregularitat”. Clot va dir que “últimament n’hi ha massa a l’Ajuntament: casos molt clars”. Entre ells va anunciar diverses edificacions que s’estan construint sense les llicències: “I que l’Ajuntament ho ha reconegut, assegurant alguna acció per solucionar-ho tal com marquen les normatives però passa el temps i no canvia res”. En aquest sentit va afegir que “això porta conseqüències: animar a la gent que també ho faci”.

Clot també va ser crític amb la posició de l’equip de govern respecte al barri de Mont-rodon: “Si no arriba a ser per nosaltres, el barri seria molt diferent”. Clot va posar de manifest a través d’exemples l’actitud de l’equip de govern i la seva en alguns cassos. Entre ells va destacar el desenvolupament urbanístic que es volia fer entorn del Puig: “Vam aturar fer-hi un entorn per fer càtering”. També va assenyalar la intenció de fer una fàbrica de pinsos a prop del Cunier, la construcció d’una gran superfície alimentària “que finalment ara es fa més a prop de Malla” i sobretot, va destacar altres accions que l’Ajuntament volia portar-hi a terme com “el creixement desmesurat del barri, la ubicació d’un aeroport i la construcció de plantes de runes a prop del Molist.

Clot també va parlar del POUM, “una planificació de com ha de ser el poble a 20 anys vista”. El regidor d’ERC va explicar que “el nostre grup no hi ha pogut fer res, només hem pogut estar a tres reunions i a una comissió de seguiment que es va crear després d’una moció nostra reclamant més participació”. De fet, Clot va destacar que la seva votació final de no donar-hi suport va ser per dues premisses bàsiques que no s’han complert: “Que en el POUM no hi ha un model de poble i que no s’ha complert la participació del poble per decidir com ha de ser el Taradell del futur.”.

Jordi Freixas, el recent nou portaveu del grup municipal després de la renúncia de Toni Cassasas, va començar la seva intervenció parlant de la piscina coberta. Freixas va fer un repàs de tots els antecedents: des del projecte de la piscina coberta fins a l’actualitat. Uns antecedents que es remunten al 2005 i cinc anys més tard l’obra està aturada tot i que en el darrer ple, l’alcalde Lluís Verdaguer va anunciar que ja han trobat el finançament. Per Freixas, “el finançament de la piscina no ha estat mai clar”. I va afegir que ens queden molts dubtes a l’aire: “Quan es reprendran els treballs? Què passarà amb l’estructura que hi ha ara? Serà viable el seu funcionament econòmic?”, va dir Freixas “en un moment on Vic té tres piscines i Torelló i Centelles n’acaben d’estrenar”, va concloure.

Lluís Rodríguez, en el seu torn de paraula, va explicar i seguint amb el tema de la piscina que des del seu grup només veien dues solucions : “O l’aterrem i fem un parc públic o fem un projecte pensant amb les necessitats del poble”. Rodríguez va dir que “no sabem quina és la solució però s’ha d’adequar el projecte de la piscina en un entorn econòmic assumible”. En el programa del 2007 “volíem una piscina adaptada a les necessitats de Taradell, no una obra faraònica que volia guanyar concursos internacionals”. Rodríguez també va voler donar l’opinió del seu grup respecte a les paraules de l’alcalde en el darrer ple on va dir que a través d’una carambola s’havien aconseguit els diners de la piscina: “No crec que l’Ajuntament tingui els diners suficients per acabar la piscina, tal com va dir Verdaguer en el darrer ple” i va afegir que “no sé si la seva prioritat és acabar la piscina i només ho diuen per anar passant”. També va ser crític amb les explicacions que ens donen quan el grup d’ERC pregunta a l’Ajuntament: “Sempre es remeten a les opinions dels tècnics”. No estem d’acord amb “el cost, la magnitud de la piscina i la viabilitat de la mateixa”. Si al final es fa i econòmicament surt rentable “els felicitarem, però ho posem amb dubte. Veiem el futur de la piscina molt negre però alguna cosa s’haurà de fer per no perdre el milió d’euros que ja s’hi ha invertit”. El problema va seguir dient Rodríguez que “l’equip de govern no està preparat per rectificar, però no té la culpa mai”.

En aquest sentit, va reclamar la creació d’un Patronat d’Esports. Una idea que es va presentar el 2004 “i que sis anys després diuen que la faran, però m’agradarà veure-ho”, va comentar Rodríguez. “Tenim una manera molt diferent de veure les coses amb l’equip de govern en el tema de gestions: nosaltres no volem fundacions privades perquè escapen del control dels ciutadans”. Rodríguez va explicar que s’ha de fer un Patronat d’Esports “per marcar la política social esportiva, no dirigir, però sí gestionar les designacions econòmiques de les polítiques esportives”. Va dir que “s’han de promocionar moltes coses que no es fan: en aquest ajuntament només pensen en obres, obres i obres i no hi ha cap política social, cultura o esportiva i sort n’hi ha de les entitats”.

Font i foto: Ràdio Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments