Inici Actualitat Parelles lingüístiques a Taradell

Parelles lingüístiques a Taradell

0
COMPARTIR

Aquest mes de març s’iniciarà a Taradell el projecte Parelles Lingüístiques impulsat pel Programa de Ciutadania de Mancomunitat La Plana i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona i Òmnium Cultural Osona.

L’objectiu principal és promoure l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot facilitant un espai de comunicació, en què una persona que té coneixements bàsics de català i vol adquirir fluïdesa i incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social, pugui practicar-lo amb una altra persona que el parla habitualment.

Les parelles estaran formades per una persona catalanoparlant i una persona nouvinguda, a qui interessi aprendre a parlar el català, que disposin de 10 hores per a trobar-se (1 hora a la setmana).

Hi pot participar tothom que sigui major d’edat i es tracta de quedar amb la parella i fer activitats de la vida quotidiana (anar a comprar, fer encàrrecs…), quedar per anar a fer un beure tot conversant en català.

Com inscriure’s?

A les oficines de l’ajuntament durant els matins i durant les tardes al punt jove, a partir del 8 de març i és totalment gratuït.

Un cop estiguin fetes les inscripcions i definides les parelles, es realitzarà un acte de presentació breu per donar el tret de sortida a aquesta iniciativa. A l’acte es convocarà a totes les parelles de la població per explicar-los el funcionament del projecte i per lliurar-los el material que consisteix en un bloc de notes, un calendari, uns jocs de mots encreuats i més informació.

Finalment, quan les parelles ja hagin finalitzat les 10 trobades es farà una trobada de cloenda on podran intercanviar opinions i experiències.

Aquesta és una gran oportunitat per conèixer persones interessants que provenen de realitats diferents i que viuen entre nosaltres. Fes-te voluntari!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments