Inici Actualitat Urbanisme aprova el POUM de Taradell però n’exclou, a petició de l’Ajuntament,...

Urbanisme aprova el POUM de Taradell però n’exclou, a petició de l’Ajuntament, el pla especial d’una planta de runa

0
COMPARTIR

ACN. La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dimecres el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Taradell (Osona). La comissió havia demanat fa uns mesos al consistori que introduís algunes modificacions al document perquè aquest fos definitivament aprovat. El nou POUM s’ha aprovat en la seva totalitat a excepció d’un pla especial destinat a ubicar-hi un dipòsit de runa. Segons ha explicat el director general, Pere Solà, aquest dimecres han rebut un decret d’alcaldia on es demanava excloure aquest pla que s’havia introduït ‘després de la fase d’informació pública’. La previsió d’aquest dipòsit de runa havia aixecat veus contràries.

Segons ha explicat Solà a la sortida de la comissió, l’equip de govern ha optat per retirar de l’aprovació el pla especial de la finca del Molist perquè ‘qualsevol recurs’ que es podés produir per manca d’informació pública podés acabar condicionant el desenvolupament de la resta del pla. ‘L’alcalde així ho ha demanat i la comissió ho ha tingut en compte’ ha assegurat Solà. El director general d’Urbanisme ha assegurat que si posteriorment el consistori opta per ubicar la planta de runa en aquest emplaçament, el fet de que estigui ubicat en sòl no urbanitzable l’obligarà a tramitar-ho mitjançant un pla especial. La planta de runa havia aixecat recels entre organitzacions agràries i alguns veïns.

Els opositor es queixaven del fet que la planta de tractament de runes es va incorporar al POUM quan no hi havia opció de presentar-hi al·legacions. El Departament de Medi Ambient també considera que la planta no hauria d’estar als camps del Molist pel risc d’inundabilitat i per ser uns terrenys afectats amb risc potencial de contaminació d’aqüífers.

Quan es va aprovar el POUM al plenari municipal, l’alcalde, Lluís Verdaguer, assegurava que el nou pla feia una proposta de creixement ‘bastant natural’ en la línia dels darrers 8-10 anys en què el poble ha crescut de 100 a 120 habitants cada any. Segons les previsions que fa aquest pla, Taradell no sobrepassaria els 7.000 habitants fins d’aquí ‘vuit o nou anys com a mínim’. Recentment el poble ha sobrepassat per primer cop els 6.000 habitants. El pla proposa una zona a desenvolupar cada quatre anys.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments