Inici Actualitat L’Ajuntament decidirà el primer trimestre del 2010 si acaba les obres de...

L’Ajuntament decidirà el primer trimestre del 2010 si acaba les obres de la piscina coberta

0
COMPARTIR

ACN. L’Ajuntament de Taradell es fixa el primer trimestre del 2010 com a termini per saber si disposarà de prou recursos per acabar la piscina coberta o si, definitivament, congela el projecte fins al pròxim mandat.

L’alcalde, Lluís Verdaguer (CiU), que en els darrers mesos ha intensificat els contactes, diu que és ‘optimista’ per poder desencallar el projecte. Tirar endavant la piscina comportarà però refer el projecte, que tenia un cost inicial de 3,5 MEUR. En els càlculs inicials es preveia disposar d’una aportació del Consell Català de l’Esport per fer una piscina ‘validada’ per a competicions. En no disposar d’aquesta aportació l’equip de govern optarà per un projecte simplificat, segons ha dit Verdaguer.

El projecte de construcció d’aquesta piscina ha estat complex i accidentat. El Consell Català de l’Esport havia concedit una subvenció d’1 MEUR (milió d’euros) per a la piscina si aquesta complica la normativa de competició. El fet que les obres s’iniciessin abans del calendari contemplat en la convocatòria de l’organisme català va fer que l’ajut es retirés. L’equip de govern ha mogut cel i terra per recuperar-ne ‘almenys una part’. Tot i que existeix el ‘compromís polític’ de la secretaria de l’Esport, Anna Pruna, la línia de subvencions per equipaments esportius del Consell Català de l’Esport s’ha anat endarrerint i fins ara no s’ha fet cap nova convocatòria.

L’alcalde diu que han optat per buscar ‘altres vies d’ajut’.Ara l’Ajuntament es planteja refer el projecte. El nou projecte ha d’actualitzar preus (les obres fa un any i mig que estan aturades) i al mateix temps es vol simplificar perquè no es contempla com a piscina per competició. Per exemple, explica Verdaguer, ‘tot l’apartat de grades’ pensades pels espectadors s pot eliminar o simplificar algunes característiques del vas. Verdaguer admet que amb els temps de crisi actual.

De moment, segons ha explicat l’alcalde a l’ACN, la Diputació de Barcelona que aportava 300.000 euros al projecte ha ampliat fins a 450.000 euros la seva aportació atenent totes les circumstàncies que han envoltat el projecte. Paral·lelament també s’estan cercant altres possibles aportacions econòmiques. L’Ajuntament de Taradell també confia en disposar de finançament propi amb diners de la venda d’una parcel·la municipal. Per fer l’operació cal que estigui en vigència el nou POUM que quedarà definitivament aprovat a inicis del 2010. Les obres de la piscina estan actualment començades i paralitzades.

El consistori va encarar-ne construcció. Després d’iniciar-se els treballs, l’abril del 2008, l’empresa Bruesa Construccions, SA, que executava les obres, es va desentendre del projecte. L’Ajuntament va cobrar 200.000 euros el desembre de l’any passat per la rescissió del contracte. El principal escull per continuar l’obra ha estat la pèrdua de subvencions. L’oposició sempre ha vist el projecte com de massa gran per un municipi com Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments