Inici Actualitat Adif enderroca el baixador de tren de Mont-rodon, que estava en desús...

Adif enderroca el baixador de tren de Mont-rodon, que estava en desús i s’havia anat degradant

0
COMPARTIR
El 9 Nou. L’antic edifici de l’estació de Mont-rodon ja és història. En desús des de feia temps, mal conservat com estava, l’enderroc del baixador semblava la millor opció, una mesura que s’ha acabat concretant.

L’Ajuntament de Taradell ja havia alertat el darrer estiu que l’edifici presentava un estat de degradació avançat, amb el perill que això suposava, tenint en compte que a l’estació hi vivien diversos okupes. El consistori ho va comunicar a Adif (Administrador d’Infraestructuras Ferroviàries), propietari de l’espai, que fa aproximadament un mes va entrar una instància per sol·licitar l’enderroc de l’estació. L’Ajuntament va concedir la llicència d’obres per poder desencallar el cas.

Malgrat haver donat el vistiplau per enderrocar l’antic baixador, Taradell no renuncia a disposar d’una estació pròpia. “Ho hem vetllat perquè ens tinguin en compte. Volem tenir una estació”, explica l’alcalde, Lluís Verdaguer (CiU). L’Ajuntament va presentar al·legacions al projecte de desdoblament de la línia de tren Barcelona-Vic-Puigcerdà, que no preveia cap estació a Taradell.

El municipi entén que, amb el nou eix ferroviari, el municipi ha de recuperar el servei que li oferia l’equipament de Mont-rodon anys enrere. El consistori utilitza com a argument que el Pla Territorial de les Comarques Centrals dibuixa una estació a Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments