Inici Actualitat ERC vota favorablement a les ordenances fiscals

ERC vota favorablement a les ordenances fiscals

0
COMPARTIR

El grup municipal d’ERC de Taradell va votar favorablement a les ordenances fiscals del 2010 en el Ple de dijous passat. Ho ha justificat amb una comunicat de premsa que ha enviat als mitjans.

Segons Esquerra l’actual situació de crisis econòmica juntament amb els possibles escenaris de futur i amb el fet que han pogut debatre la proposta amb l’equip de govern, han condicionat la seva decisió en un exercici de responsabilitat política.

El comunicat de premsa sencer és aquest:

COMUNICAT DE PREMSA

El passat 29 d’octubre, a l’Ajuntament de Taradell, vam aprovar els impostos i taxes per al proper any 2010. Abans, vam compartir un debat amb l’equip de govern sobre l’actual situació econòmica i els possibles escenaris de futur.

Tot i que les xifres que hem conegut són macros, o sigui, sense entrar al detall de les diferents partides, el fet de conèixer aquestes xifres ha permès que la decisió del nostre grup vers les ordenances fiscals hagi estat valorada des del coneixement, la serietat i el rigor que es mereixen.

L’actual entorn de crisis econòmica no afecta en exclusiva l’Ajuntament de Taradell. També el pateixen moltes famílies de Taradell, que han vist reduïts els seus ingressos.

Valorant això, es fa difícil d’entendre o assumir la puja d’impostos i taxes. Malgrat -com ja hem dit- conèixer la situació econòmica de l’Ajuntament, els descens previst en ingressos de l’estat i en taxes (obres i altres), posa en compromís atendre serveis i necessitats (subvencions entitats, joventut, benestar social….) que ERC considera vitals i imprescindibles.

ERC no ha participat, ni en som responsables, de la política econòmica ni de les decisions financeres preses els últims anys pels diferents equips de govern. És conegut i evident el nostre posicionament contrari a algunes de les inversions fetes per l’equip de govern, però actualment som on som i la situació és la que és.

És per això que, en un exercici de responsabilitat política, i per evitar una situació si més no complexa en les finances municipals, i per seguir mantenint el nostre compromís amb la societat i les entitats de Taradell, valorant que l’augment de les ordenances fiscals és el menor i el més moderat d’entre els diferents augments proposats inicialment per l’equip de govern, per tot això, hem votat favorablement a les ordenances fiscals, exigint a la vegada màxim rigor i austeritat en la despesa corrent, una contenció de noves inversions fins que superem l’actual situació de crisi, i la re-definició de la taxa per la utilització de Can Costa i Font.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments