Inici Actualitat La biblioteca Antoni Pladevall tancarà durant uns tres mesos per fer-hi obres...

La biblioteca Antoni Pladevall tancarà durant uns tres mesos per fer-hi obres d’ampliació

0
COMPARTIRLa Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà les portes al públic a partir del dia 16 de novembre i fins que s’acabin les obres d’ampliació de l’equipament. Ara per ara, la data de la reobertura no està massa clara perquè depèn de la celeritat en que s’executin les obres, tot i així es creu que serà cap a finals del primer trimestre de l’any vinent.

Fins el dia 14 de novembre es realitzarà el servei de préstec amb la excepcionalitat que, a causa del tancament de la Biblioteca, us podreu emportar fins a 30 documents (15 revistes/llibres+15 audiovisuals/cds/dvds) i tenir-los a casa durant els tres mesos que duri l’obra.

Les obres han de permetre poder ampliar el fons documental dedicat al trekking i senderisme, ja que la biblioteca taradellenca és una de les més especialitzades en aquest sector. A la primera planta de l’equipament també es redistribuirà l’espai dedicat a la novel•la, agrupant-la amb l’apartat de novel•la juvenil i lectura fàcil. També s’habilitaran punts de lectura individual. Una altra novetat és que s’ampliarà lleugerament la secció infantil i es farà una petita sala polivalent per a activitats de petit format.

La biblioteca també incorporarà un espai amb el fons documental de l’historiador mossèn Antoni Pladevall, que ha cedit més de 3.000 volums de la seva col•lecció particular. Les obres serviran alhora per habilitar un espai per l’arxiu fotogràfic de Taradell. La intenció és fer-lo més visible i permetre que les més de 2.500 fotografies amb les quals compta puguin ser consultables pel públic.

Les obres al Centre Cultural van començar a principis de setembre, però fins ara només afectaven a la zona del magatzem, l’arxiu i els despatxos, i també a la cafeteria del centre cultural Costa i Font que s’ha hagut d’instal•lar a la sala del mig.

L’ampliació de la biblioteca agafarà part de l’alçada del cafè de can Costa i Font i també afectarà a la sala Lluïsos, situada a la primera planta del centre cultural. Per a l’ampliació de la biblioteca es compta amb una subvenció de 200 mil euros del Ministeri de Cultura, corresponent als pressupostos generals de l’Estat.

Més Informació:
ElTer.net (enllaç)
Ràdio Taradell (enllaç)
Bloc de la Biblioteca: Enllaç

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments