Inici Actualitat Aturades les obres de la piscina coberta des de fa un any...

Aturades les obres de la piscina coberta des de fa un any i mig

0
COMPARTIR

El 9 Nou. Taradell té encallat el projecte de la piscina coberta, que tants maldecaps ha provocat a l’Ajuntament. Les obres no avancen: ja fa gairebé un any i mig que els treballs estan aturats i, de moment, el consistori no s’atreveix a fixar un termini per tenir acabat l’equipament.

Les dificultats per finançar-lo han convertit la construcció de la piscina, pressupostada en 3,3 milions d’euros, en una odissea. “S’han produït un cúmul de circumstàncies i ens trobem que no hi ha finançament. Ara tenim l’obra aturada per voluntat pròpia, a l’espera de veure com tanquem aquest exercici i afrontem el 2010”, explica l’alcalde, Lluís Verdaguer (CiU).

La piscina coberta era una de les inversions més ambicioses del municipi. Des de la seva gestació, el projecte va generar friccions entre CiU, a l’equip de govern, i ERC, a l’oposició. Els republicans consideraven que l’aposta de l’Ajuntament era desmesurada, per l’alt cost de les obres.

El consistori va encarar-ne la construcció, però els entrebancs es van anar succeint. L’abril del 2008, el ple municipal ja va debatre els motius de l’aturada dels treballs, que executava l’empresa Bruesa Construccions, SA, que finalment es va desentendre del projecte. L’Ajuntament va cobrar 200.000 euros el desembre de l’any passat per la rescissió del contracte. Però el principal escull per tirar endavant la piscina, ara alçada parcialment, és la pèrdua de subvencions.

Amb el retard de les obres, Taradell va veure com se li escapava una ajuda d’un milió d’euros del Consell Català de l’Esport. “Estem esperant una nova convocatòria, que de moment no arriba”, detalla l’alcalde, que es marca de límit el proper mes de desembre per prendre una decisió, ja sigui per laminar els treballs en fases o per repensar el projecte. “En tres o quatre mesos s’han de resoldre moltes incerteses”, afegeix Verdaguer.

L’Ajuntament ha trobat massa obstacles en el camí. A la pèrdua de subvencions s’hi ha sumat un mal moment econòmic, que ha compromès el finançament de la piscina. “S’hi havien de destinar 600.000 euros de la venda de solars propietat de l’Ajuntament, però han sortit tres cops a subhasta i han quedat desertes”, diu l’alcalde. “Volem ser prudents. No assumirem la inversió de la piscina fins que tinguem garantida la forma de cobrir la despesa corrent”, comenta Verdaguer.

Llegir la noticia original aquí

Desestimen per tercer cop una denúncia contra l’exalcalde de Taradell per l’adjudicació de la piscina

El 9 Nou. L’Audiència de Barcelona ha desestimat un recurs del regidor de Taradell Antoni Casassas (ERC) que reclamava que es denunciés l’exalcalde Josep Munmany (CiU) i el secretari de l’Ajuntament, Lleonard Ferrer, per la forma com es va tramitar l’adjudicació de les obres de la piscina coberta.
Una interlocutòria del 27 de novembre de 2007 del Jutjat d’Instrucció i Primera Instància número 3 de Vic ja acordava el sobreseïment provisional, i el 17 de gener de 2008 ja es va desestimar un primer recurs sobre la resolució. El següent prec es va haver de tramitar a l’Audiència de Barcelona, que ara ha tornat a donar els mateixos arguments que s’havien esgrimit des de Vic.

En la seva denúncia, Casassas argumentava que “a l’Ajuntament de Taradell s’havien falsejat dades recollides en documents municipals, dictant-se resolucions al marge de la legalitat per afavorir una empresa respecte a l’adjudicació d’un contracte per redactar un projecte bàsic per construir una piscina coberta a la zona esportiva”, segons recorda ara la interlocutòria dictada per l’Audiència de Barcelona. La denúncia assenyalava Munmany i Ferrer com a responsables de les presumptes irregularitats.

La resolució de l’Audiència recull, com en les interlocutòries anteriors, que “dels fets denunciats no hi ha indicis de prevaricació, no n’hi ha prou amb les irregularitats administratives” i afegeix que “tampoc es pot apreciar l’existència del delicte de falsedat documental, perquè no ha quedat acreditat que s’hagi alterat, conscientment i voluntàriament, algun element essencial del document”. Fa referència a una “correcció manual d’una data”, de la qual “no s’acredita qui va poder manipular la data, ni els motius”, i afegeix que “no és funció dels denunciats registrar les entrades de documents”.

Els tres magistrats que signen el document també qualifiquen de “totalment irrellevant” el fet que un altre jutjat investigui Ferrer per una presumpta falsedat documental i diu que “resulta ociós” examinar la coincidència o similitud del projecte que es va presentar amb el que CiU plantejava –amb fotografies– al programa electoral del 2003.

Llegir la noticia original aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments