Inici Actualitat 71 municipis catalans ja han aprovat la moció per fer la consulta...

71 municipis catalans ja han aprovat la moció per fer la consulta de la independència

0
COMPARTIR

Consulta per la independència

Taradell no està sol en aquest projecte, fins un total de 70 municipis més ja han aprovat una moció de suport a la iniciativa de la societat civil d’organitzar consultes populars, i 45 municipis més ho podrien fer abans de 15 dies.

Aquestes dades les han donat a la reunió que Decidim.cat ha fet aquest dissabte a la localitat de Caldes de Montbui. La reunió de càrrecs electes també ha servit per la creació d’un protocol per saber què és el que s’ha de fer a l’hora d’organitzar una consulta. Hi ha tots els passos, també la pregunta que es recomana que sigui objecte de votació: ‘Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?’.

Un altre dels acords ha estat la creació d’una coordinadora nacional de les consultes per la independència, entre Decidim.cat com a representant d’alcaldes i regidors, les entitats cíviques més representatives (Òmnium Cultural, Plataforma pel Dret a Decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia i Deumil.cat). Alhora, i sota la direcció de la coordinadora, es formarà una comissió tècnica, estructurada en responsables de cada àrea, que tinguin el seu equivalent en cada municipi. Les seves funcions són les pròpies de cada àrea de competència, que s’implementaran en protocols d’actuació.

Els videos següents, d’Osona.com, mostren algunes imatges de la reunió.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kgyGo93R7Lc][youtube=http://www.youtube.com/watch?v=90_ML4ju13M]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments