Inici Actualitat Posaran una màquina expenedora de llet a la gasolinera del Vivet

Posaran una màquina expenedora de llet a la gasolinera del Vivet

0
COMPARTIR

La Vaqueria d’Osona, una de les empreses que està comercialitzant amb èxit les maquines expenedores de llet, té previst instal·lar-ne una aquesta tardor al polígon del Vivet, just al costat de l’Àrea de Serveis de Taradell.

La Vaqueria d’Osona és una iniciativa d’alguns ramaders que degut a la crisi que pateix el seu sector van buscar una nova manera de comercialitzar directament el seu producte. Això suposa millors preus de venda, la fidelització de nous consumidors i la seva supervivència.

La idea va sorgir d’Itàlia, on ja hi ha més de 1.000 maquines expenedores de llet. L’experiència catalana va començar a la fira Lactium de Vic, per l’abril, i va ser molt positiva ja que es va arribar a vendre 1.800 litres de llet pasteuritzada en tres dies. Arrel d’aquesta experiencia es va instal•lar a Salt (el Gironès) la primera màquina que permet la venda directa d’aquest producte. A Osona, les primeres van ser Vic, Manlleu i Torelló. A banda de la Vaqueria d’Osona de Manlleu hi ha la Granja Mas Vilatortella de Gurb, que comercialitza llet a Mollet, Vic i Tona.

Segons els responsables, l’interès del projecte rau en què millora el benestar tant del productor com del consumidor amb aquest sistema de venda directa. La llet que hi ha a les màquines es muny, es pasteuritza i es renova diàriament.

Les màquines són com uns quioscos que consten d’un dipòsit on hi ha la llet que es conserva fresca. Quan el producte és a punt d’esgotar-se, la mateixa màquina avisa el ramader amb un missatge al mòbil per tal que aquest reposi un nou dipòsit de llet.

El preu de la llet és d’un euro per litre. L’envàs és recomanable que el porti el client de casa, però sino el porta la màquina ofereix la possibilitat de comprar-ne ja sigui de vidre o de plàstic.

Font: Ràdio Taradell i Elter.net

Foto: Elter.net

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments