Inici Notícies Campanes a Taradell

Campanes a Taradell

6
COMPARTIR

Cartes del Lector


Josep Miret i Mercè
Taradell

Parlant amb alguns veïns del carrer de l’ Església, hem arribat a la conclusió que el rellotge del campanar de Taradell no toca les hores, només toca els quarts.

No se si és qüestió tècnica ( els llamps l’afecten) o hi ha una altra causa. Ara que en alguns lloc han rebuts queixes i denuncies per les campanes i pels esquellots del bestiar, per part d’ urbanites, potser aquesta n’és la causa.

Potser algun estiuejant i/o passavolant de cap de setmana ha cursat queixa contra aquest so maleït per tantes sensibles orelles ( el tràfec de la Diagonal, de la Gran Via, de la Via Júlia, del carrer Gran de Gràcia, de la carretera de Sants, del carrer Aragó… no el senten, ni els molesta, però ai ! el so impertinent d’unes campanes de bronze centenàries, i d’uns esquellots de llautó penjats del coll del bestiar, els hi provoca un gran estrès, i una gran ira.

Fins i tot hi ha qui està disposat a establir un pleit contra qui sigui per tal de poder gaudir d’una casa en un poblet tranquil. Casa que per altra banda ocupa molts pocs dies durant l’any…. i la gent del poble al no trobar vivenda disponible, ha de marxar a altres llocs per poder tirar endavant la seva vida…

Vull creure que no hi hagut cap insensat que hagi formulat queixa al nostre rector per aquest tema. També vull creure que es tracta d’una avaria puntual, i estem esperant que ens arribi una peça, potser d’Alemania,. Per posar en marxa les nostres campanades de les hores.

També vull creure que el nostre rector, igual que han fet sempre els seus predecessors, vetlla el tema i en te tota la cura que es mereix el nostre rellotge i el nostre campanar.

Esperant noticies, estic a la vostra disposició.

Atentament,

Josep Miret i Mercè
Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

6 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
El follet de la son
19 desembre 2010 16:09

Estic d'acord amb en Jordi Puig. Sisplau, no fem els del poble demagògia barata que no es tracta d'això. Pràcticament sempre els mals vénen de dins. Si una persona ve al poble des dels anys 50, aquesta persona és del poble. Si una persona fa poc que ve al poble però participa de la seva vida, automàticament passa a ser també del poble. No hi ha discussió possible en aquest sentit, em semba a mi!

Barceloní
Barceloní
13 juliol 2009 14:19

Saps res que no expliques, o el comentari agre cap als barcelonins és gratuït?

jordi puig
jordi puig
13 juliol 2009 10:38

Benvolgut Josep Miret:Soc un dels anomenats per tu com estiuejant i/o passavolant de cap de setmana i sento tan com tu que les campanes no toquin les hores i ho sento per que, quan passo a Taradell uns dies els vull passar en un poble tranquil però no desnaturalitzat.Fa molts anys que, segons la teva definició, puc ser un estiuejant o passavolant de cap de setmana, o un pixa pins o un dels de Can Fanga però el cert es que em sento tan de Taradell com de Barcelona on vaig néixer i on visc habitualment.De nen, als estius, quan… Llegeix més »

Anònim
Anònim
11 juliol 2009 13:30

si no ho tinc mal entés el campanar no es cosa del rector,ni de la parroquia,sino que correspon a l´ajuntament

Bernat
Bernat
10 juliol 2009 13:43

Hem de vigilar, que si seguim així, aviat deixarem de ser un poble !

Anònim
Anònim
9 juliol 2009 13:47

Nosaltres també fa un temps que no sentim les hores. Vivim al carrer campanar i les trobem a faltar.
Si us hi fixeu bé, quan ha de tocar les hores, fa com un clac,clac,clac. El sistema vol tocar pero no arriba a la campana.

Potser pequem de exagerats, però fa una mica de llàstima no sentir les campanes.