Inici Notícies ERC i CIU es comprometen a treballar pel consens polític

ERC i CIU es comprometen a treballar pel consens polític

1
COMPARTIR

Ajuntament

Els grups municipals de ERC i CIU van fer ahir a la tarda una roda de premsa conjunta per fer les paus i presentar l’acord que ha de significar el punt de inflexió en la seva relació.

Després de la polèmic abandonament del ple de maig per part d’Esquerra i de la manca d’entesa entre els regidors, ahir els dos grups van presentar un document on, a banda d’assumir responsabilitats en algun grau per les dues bandes, van manifestar la seva voluntat de buscar i treballar pel consens polític, especialment en aquells temes més importants per al municipi.

El comunicat que van presentar és el següent:

COMUNICAT RODA DE PREMSA CONJUNTA

• Malgrat les diferències i la crispació, ambdós grups interpretem que aquesta situació no és bona per Taradell. Creiem que el conjunt de la ciutadania aposta per un Ajuntament on l’entesa i el saber fer entre els electes sigui millor, i que això ens ha portat a asseure’ns per analitzar la situació sorgida, més enllà dels últims casos puntuals, i buscar solucions perquè les sinèrgies dels dos grups siguin més beneficioses pel conjunt del municipi.

• Ens hem assegut partint del fet que la situació de tensió creada no és imputable només a alguna de les parts, sinó que ambdós grups polítics hi tenien responsabilitat en algun grau, i que per tant estava en mans de tots fer un esforç per arreglar la situació.

• Possiblement aquesta situació creada fa dos plens, i les reunions que s’han mantingut posteriorment, ens han permès un diàleg que feia mesos que no es produïa, i ens han permès redefinir la relació entre els dos grups i trobar la forma de comunicar‐nos millor en el si de l’Ajuntament.

• També hem tingut un debat sobre alguns conflictes sorgits i sobre les funcions de cadascú a l’Ajuntament, i a partir d’ara, fent un esforç entre tots es procurarà, primer de tot, garantir en tot moment el respecte envers tothom, i al mateix temps que els diferents actors se cenyeixin als papers i rols de cadascú dins l’Ajuntament.

• Aquest gest d’entesa, no és tant per visualitzar cap acord concret entre els dos grups, sinó per mostrar públicament la voluntat d’un nou punt de partida en el diàleg, el debat i la forma de treballar a l’Ajuntament, ja a mig mandat i després del conflicte dels passats plens. Desitgem, que aquest sigui un punt d’inflexió que marqui un abans i un després a l’Ajuntament de Taradell, i que la situació sigui millor que la d’abans de produir‐se aquests conflictes.

• En cap cas això implica un canvi de rols: hi ha govern i oposició, hi haurà punts en comú i punts en què no ens posarem d’acord. Però també és cert que alguns conflictes o situacions s’haurien evitat si tots plegats haguéssim buscat i valorat més el consens polític. Per tant, una de les qüestions principals passa per mostrar la voluntat de buscar i treballar pel consens polític entre els dos grups, especialment en aquells temes més importants per al municipi. Això no vol dir que hi sigui, ni que hi sigui sempre, però sí que hem convingut una voluntat de prioritzar el consens, l’acord i l’entesa entre els dos grups.

• La millora del diàleg i el consens en temes importants permetrà treure millor partit a actius de l’Ajuntament, poder defensar millor l’Ajuntament i treballar més activament per projectes de Taradell, des del si d’altres institucions, i permetrà sumar en positiu.

Grups Municipals de CiU i ERC.

Foto i talls de veu: Elter.net

Tall de veu de Lluís Verdaguer: aqui
Tall de veu de Toni Casassas: aqui

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Carles Camps
Carles Camps
1 juliol 2009 9:33

Això si que és una bona noticia.