Inici Actualitat Taradell acollirà avui la celebració del primer any de vida de la...

Taradell acollirà avui la celebració del primer any de vida de la comunitat blocaire d’Osona

1
COMPARTIR

Avui a les 8 del vespre es fa a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (bloc) l’acte de celebració del primer aniversari de l’Osonosfera (web), la comunitat blocaire d’Osona.

La trobada tindrà com a tema central la crisi del bloc i a l’aparició a la xarxa de noves tendències com el ‘microblogging’ i el Twitter (web).

Els blocaires osonencs han escollit enguany la població de Taradell, la primera edició es va fer a Tavèrnoles, degut a la considerable comunitat blocaire que hi ha al poble amb una vintena de blocs comptabilitzats en aquest espai i alguns d’altres que encara no s’han recollit.

La segona trobada de l’Osonosfera comptarà amb la participació de Saül Gordillo (bloc), conegut blocaire i director de l’ACN i de l’antropolga Trina Milan (bloc), presidenta d’STIC.CAT que és l’associació que atorga els Premis Blocs Catalunya.

L’Osonosfera ha registrat un creixement en el seu primer any d’un centenar de blocs. Si el 13 de juny del 2008 el portal que els comptabilitza es presentava tenint registrats uns 200 blocs actualment s’està ‘a la ratlla’ dels 300, segons expliquen els seus responsables. Per el periodista Josep Comajoan (bloc), un dels integrants, l’Osonosfera no pateix crisi pel que fa al nombre de blocs sinó que en tot cas, com en el context global, la crisi pot venir de la ‘pèrdua d’incidència’ que poden tenir aquests blocs. Comajoan considera que en la trobada caldrà analitzar un món que canvia ‘molt ràpidament’.

Roda de premsa a la Plaça del Twitter

Dimarts es va fer la roda de premsa de presentació de l’acte a la Plaça Santa Llúcia de a sota del monument de la mà i l’ocell. El símbol del twitter és un ocell i fins i tot alguns blocaires catalans tradueixen el verb “twittejar” per el català “piular”. Fins i tot alguns blocaires osonencs ja han rebatejat la Placa de Santa Llúcia, com la “Plaça Twitter” (post).

Us deixem algunes fotografies de la roda de premsa que va anar a càrrec de Josep Comajoan (A corre-cuita), Jordi Casals (El bloc de Jordi Casals), Carles Banús(Pensaments des de Tavèrnoles), Joan Ballana (El bloc d’en Joan Ballana) i els taradellencs Manel Alcubierre (Trialers Taradell i AMPA Sant Genís i Santa Agnès) i un servidor (Taradell Bloc).COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Toni Pérez
20 juny 2009 12:14

Res, cal fer una petició formal per canviar el nom de la Plaça Santa Llúcia i posar-li Plaça Sant Twitter, i que els Ocellaires en destapin la nova placa. Fins i tot s'hauria de dignificar la 'figura' de l'escultor Josep Ricart Maimir, un visionari avançat al seu temps (un figura, mai millor dit).

Ah, i que els responsables de Twitter paguin drets d'autor!

Bromes a banda, felicitats als blocaires per la feina feta!