Inici Notícies Què hi fem a l’Ajuntament?

Què hi fem a l’Ajuntament?

5
COMPARTIR

Opinió – Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Taradell

El consistori municipal està format per tots els representants electes, als quals el seu poble ha donat representació en unes eleccions, i evidentment pels tècnics, administratius i personal contractat que hi treballa. Així, la voluntat popular s’expressa al ple municipal a través d’aquests representats, aprovant o no tots els punts que allí s’hi debaten. Uns hi fan acció de govern i els altres oposició a aquesta acció de govern.

La democràcia no només et legitima per fer aquesta acció de govern sinó que també ho fa, per a l’oposició, per exercir el control de l’acció de govern, intentant garantir que es governi democràticament, tal i com ens determina la llei i en bé del poble. Així, donar una visió diferent a les coses i expressar-les amb una sensibilitat diferent, amb una altra manera de fer, intentant incidir en aquesta acció de govern, és també una actitud legítima. I quan hem set curosos en aquests aspectes i n’hem sabut fer un seguiment més exhaustiu, llavors han començat els nervis i el mal ambient, sabent que segurament algunes coses s’havien fet malament. I la defensa de tota aquesta feina que hem anat fent ha acabat rebent l’atac més radical i intransigent, en lloc de plantejar-se simplement si s’estava fent tot correctament.

Això que sembla tan senzill i que tothom entendria com a prou lògic i coherent, a l’Ajuntament de Taradell, a voltes i massa sovint, ha esdevingut impossible. Moltes vegades se’ns ha escridassat, alliçonat, castigat, se’ns ha retirat l’ús de la paraula i se’ns ha insultat quan ens hem expressat amb idees diferents a les de l’equip de govern, o quan hem posat sobre la taula qüestions que crèiem que no s’ajustaven a dret o consideràvem que no complien amb normatives municipals. I quan se’ns ha arribat a insultar, no hem tingut més remei que, per dignitat, abandonar el ple, doncs no podem permetre que no es respectin els mínims drets democràtics. Si no és així, què hi fem a l’Ajuntament? Si no podem parlar, què ens queda?

Penseu que cada cop que s’han menystingut les nostres democràtiques discrepàncies, se’ns ha escridassat o se’ns ha insultat, s’ha insultat també al miler de taradellencs i taradellenques que ens han votat, i que també han de ser respectats pels que governen. Agrairem que a partir d’ara tots els grups puguin expressar lliurement les seves idees i maneres de fer, i que sobretot es puguin votar malgrat no agradin a tothom.

Grup Municipal d’ERC
a l’Ajuntament de Taradell

Carme Coll
Salvador Clot
Toni Casassas
Jordi Freixas
Lluís Rodríguez

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
4 juny 2009 8:43

Al primer anonim, estem d'acord nomes en una cosa, LES MANERES DE FER, pero, del secretari amparat i recolzat per l'alcalde no SON CORRECTES, gens correctes.
Si em de barrejar Generalitat i Ajuntament anem malament,molt malament, em sembla que tens pocs arguments i molt pobres per poguer defensar unes actituts totalment dictatorials, de temps passats. Que potser anyores aquells temps de dictadura?

Anònim
Anònim
3 juny 2009 20:04

LE MANERES DE FER???? pq son un problema?reclamar respecte per uns ciutadans electes, que representen una part del ciutadans/es de Taradell és un problema?el que si es un problema son LES MANERES DE FER d'un funcinari de l'ajuntament, i la cobertura que li dona l'alcalde.Hi ha la posibilitat de que el grup d'ERC en algun moment no hagi estat del tot correcte, i per aixó ha estat castigat, pero no crec que ningu, hores d'ara, posi en dubte que un funcionari de l'ajuntament es SOVINT INCORRECTE, i mai ningu (alcalde/s)li ha parat els peus . Es veu que per algu,… Llegeix més »

Anònim
Anònim
2 juny 2009 0:01

el problema són LES MANERES DE FER

Anònim
Anònim
1 juny 2009 18:01

La resposta no ha de ser “i tu més”… si no, la veritat, ja podem plegar. Això no serveis de res, barrejar Taradell amb la Generalitat a mi no em serveix per aclarir què passa. Ara ERC de Taradell té la culpa dels informes de la Generalitat? Seria tant com dir que CiU de Taradell (amb qui es relaciona molt bé el Sr. Homs, negociador de l’estatut) té la culpa de la retallada de l’estatut. Les dues coses són absurdes. Jo veig que en una democràcia tothom pot exercir el control, de fet hi ha lleis per què així sigui,… Llegeix més »

Anònim
Anònim
1 juny 2009 13:18

És a dir, que segons el vostre concepte de democràcia, l’oposició, és la que té el poder per exercir el control de l’acció de govern i és en la que resideix la garantia de que és governi democràticament……. curiós concepte ……. està clar que de dret estatutari, constitucional e internacional, no aneu gaire sobrats …. clar que entenc que això només és aplicable a l’Ajuntament de Taradell … per exemple quan el Departament de la Generalitat (del qual és membre el cap de l’oposició a Taradell) és nega a donar uns informes que demana l’oposició al Parlament, això que és????.… Llegeix més »