Inici Actualitat Es detenen a Taradell membres d’una xarxa de narcotràfic i falsificació d’euros

Es detenen a Taradell membres d’una xarxa de narcotràfic i falsificació d’euros

0
COMPARTIR

Segons informa el diari Avui (enllaç) en la noticia que us reproduim a sota, han detingut un total de 23 persones d’una xarxa de narcotràfic i falsificació d’euros a Osona, algunes de les quals habitaven a Taradell.

També en parla el diari el Publico (enllaç) i el 3cat24 (enllaç).

Diari Avui. Cau una xarxa de narcotràfic i falsificació d’euros a Osona

Agents dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia (CNP) han desarticulat una xarxa de 23 persones d’origen marroquí que es dedicaven al tràfic de drogues i a la distribució de bitllets d’euros falsos, i operaven a les comarques del Bages i Osona. En el transcurs de l’operació, denominada Electra, els agents han decomissat uns 224 quilos de haixix, 3,5 quilos de cocaïna, dues pistoles de gran calibre i una gran quantitat de moneda tant de curs legal com falsificada.

La investigació va començar a mitjans de juliol de l’any passat per ordre d’un jutge de Vic arran de la detecció d’un augment significatiu de bitllets falsos de 20, 50 i 100 euros de gran qualitat, distribuïts a diferents municipis del Bages i d’Osona. Els membres de l’organització, d’entre 19 i 38 anys, distribuïen la moneda falsa per finançar operacions relacionades amb el tràfic d’haixix i cocaïna, i per això utilitzaven la figura dels passadors, persones que realitzaven múltiples compres als comerços.

L’organització estava perfectament estructurada i tenia cèl·lules o membres a Sant Boi de Llobregat, Vic, Manlleu, Taradell, Salt, la Vall d’en Bas, Calella de Mar, Pineda de Mar, Ripollet i Barcelona. D’aquí que els agents hagin hagut d’escorcollar un total de disset vivendes.

Es dóna el cas que una de les cèl·lules d’aquesta xarxa era molt violenta i s’encarregava de segrestar i extorsionar ciutadans originaris del Marroc i relacionats amb deutes per drogues. Els cervells de l’organització no tenien feines conegudes tot i tenir diverses propietats a Catalunya i el Marroc, així com vehicles de luxe i gran quantitat de diners. També disposaven d’embarcacions ràpides que utilitzaven per desembarcar davant les coses catalanes i balears l’haixix que portaven des del nord d’Àfrica.

En el cas d’un dels pisos de Sant Boi, la policia va localitzar un laboratori complet de tractament i finalització de cocaïna. Els agents hi van trobar balances de precisió, una premsa hidràulica, planxes per marcar la droga i gran quantitat de fenacetina, cafeïna i èter. L’operació es dóna per tancada.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments