Inici Opinió De la por a l’èxit (passant per l’orgull)

De la por a l’èxit (passant per l’orgull)

0
COMPARTIR

Ha estat una setmana molt intensa aquesta última. Tones i tones d’asfalt en forma de voltor sobrevolaven la comarca amb la vista clavada al nostre poble, i el que respirava a l’ambient, a mida que passaven els dies i veient i sentint com la gent en parlava, m’oferia una sensació cada dia més de confiança. Perquè aquesta sensació tot i veient la que ens venia a sobre? Les administracions a Barcelona volien l’aeroport corporatiu, les de Vic també, amb l’ajuntament i l’Uvic inclosos i a sobre, l’únic espai “adequat” per ubicar-lo resulta que era aquí, a Taradell! Al primer moment em va semblar que no hi hauria res a fer. I vaig sentir por.

Però han anat passant els pocs dies i la por ha marxat. He de dir que no m’imaginava que hi hauria una mobilització tant ben portada i alhora tant encertada com la que he tingut la sort de viure, ha estat sorprenent. I jo diria que ha estat sorprenent per més gent també. La preocupació i l’interès pel projecte es notaven al carrer i això crec que ha fet que ens adonéssim tots de la importància del problema. Primer ens hem sentit orgullosos de nosaltres mateixos al veure que la nostra opinió era compartida, després hem estat valents i hem cregut amb que podíem i al final, hem aconseguit l’èxit de fer triomfar la nostra voluntat.

L’aeroport aquí no es farà, creiem que aquest era un projecte que beneficiava a pocs i que ens perjudicava a tots, i tot i que des de les capitals no deuen estar gaire contents, la resta de la comarca i del nostre país haurien de sentir-se orgullosos de la valentia i la unitat que hem demostrat la gent de Taradell juntament amb la de Malla, Seva, Tona i de molts altres indrets de la comarca. Penso que han d’estar molt orgullosos del respecte que hem demostrat per aquesta terra, perquè sabem que és única i també perquè al final, tots som catalans i tots sortim de casa algun dia. Jo me’n sento molt d’orgullós i m’hi sento gràcies als fets. Segurament, i com algunes persones han dit hem pres la decisió sense tenir coneixement de molts dels caràcters tècnics del projecte, però és que no ens calien! Em sembla que estem tots d’acord en que em de cuidar el nostre poble i protegir-lo amb totes les nostres forces.

Per últim vull dir que estic molt satisfet amb que el nostre Ajuntament hagi sabut actuar a la perfecció i també entendre i interpretar la nostra opinió, aquesta vegada si podem dir que els Taradellencs hem set sobirans del nostre propi patrimoni. I ja per acabar, donar-vos les gràcies a tots els que us heu cuidat de moure l’opinió popular, de donar la cara, de recollir firmes, d’estar atents en tot moment que no ens aixequessin la camisa i també de defensar els interessos d’un poble que ha demostrat tenir molt clar què vol per ara i també pel futur. Moltes gràcies a tots.

Lluís Prat Espelt
Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments