Inici Actualitat Comunicat del Consell Comarcal d’Osona sobre l’aeroport

Comunicat del Consell Comarcal d’Osona sobre l’aeroport

0
COMPARTIR

Era el mes de març de 2008, ara fa un any, quan l’equip de govern del Consell Comarcal vam decidir redactar unes al·legacions a l’aleshores avantprojecte del Pla d’Aeroports de Catalunya, en el sentit de considerar la possibilitat que Osona pogués optar a disposar d’un aeroport corporatiu i d’una xarxa d’Heliports.

Així ho vam presentar al Consell d’Alcaldes d’aquell mes i, posteriorment, al Ple comarcal. La brevetat dels terminis de presentació va motivar alguna precisió de l’oposició sobre si el mètode de presentació havia estat el més idoni, però en cap cas, en un i altre Ple, ningú va oposar-se al contingut, que tots havien pogut estudiar. El Pla, aprovat el passat gener, recull aquelles al·legacions, i estima observacions fetes des del Consell Comarcal.

El nostre interès en presentar les al·legacions era manifestar la nostra voluntat de posicionar-nos davant les infraestructures de país, que enteníem que podien ser d’alta importància per al futur de la competitivitat econòmica de la comarca i el benestar dels seus habitants, temes que formen part de les obligacions del Consell, com d’altres que, colze a colze amb els ajuntaments, també duem a terme: el Pla de Purins, el Pla de Camins o el Pla de Gestió de Residus, el Pla Comarcal de l’Habitatge, en serien uns bons exemples.

Si concretem les al·legacions presentades, a més de reclamar que es contemplés la creació d’una xarxa d’heliports a diversos punts d’interès (serveis sanitaris, prevenció d’incendis, etc), es demanava la realització d’un estudi de viabilitat sobre l’oportunitat d’acollir el futur aeroport corporatiu que es plantejava la Generalitat, de característiques úniques a tot Catalunya, per a Osona, ja que, prèvia a qualsevol presa de decisió, cal veure i estudiar la viabilitat tècnica, territorial i d’oportunitat de qualsevol infraestructura, com també l’impacte que pot arribar a produir a la comarca. No realitzar els estudis podria haver estat considerat una deixadesa en el compliment de les nostres obligacions, entre les quals considerem cabdal procurar dotar d’eines als municipis osonencs per al seu desenvolupament econòmic i social.

Seguint, doncs, aquest criteri i el procediment que la pròpia Generalitat estableix, vam procedir a encarregar l’estudi previ. Les conclusions provisionals van indicar que, descartades altres alternatives, era possible fer-lo al municipi de Taradell, i per això vam facilitar al seu alcalde tota la documentació, i ens vam posar a la seva disposició per col·laborar-hi, si ho creia convenient, en els processos que s’obrien en aquell moment.

Val a dir que l’alcalde ha valorat la proposta realitzada, actuant amb responsabilitat davant el projecte i d’acord amb l’opinió dels seus ciutadans, i la conclusió a la que ha arribat després de diverses convocatòries amb veïns del municipi i alcaldes dels municipis de l’entorn ha estat la de desestimar la proposta amb raons fonamentades sobre la situació econòmica i de futur del municipi, així com la protecció patrimonial i paisatgística del seu entorn.

Des del Consell Comarcal acceptem, respectem i fem nostra, com no podia ser d’altra manera, la decisió presa des de l’absoluta legitimitat democràtica i fent ús de la seva autonomia.

Des d’aquí volem agrair, a més, l’actitud positiva en tot moment de l’alcalde i l’ajuntament de Taradell, així com les aportacions de tota mena que s’han fet públiques aquests dies amb esperit constructiu, siguin favorables o no a la idea. Entenem que totes elles han tingut present, com nosaltres hem tingut i seguirem tenint, el bé de la comarca, dels seus pobles, de la seva terra i de la seva gent.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments