Inici Actualitat El Manifest contra l’aeroport

El Manifest contra l’aeroport

0
COMPARTIR

Us mostrem el manifest que els veins afectats per el possible aeroport corporatiu als plans de mont-rodon han redactat i que si i voleu signar-lo, el trobareu a totes les botigues de Taradell.

Manifest

Els sotasignats, veïns de Taradell, i de la Comarca majors d’edat, amb el seu corresponent DNI., davant l’obertura del termini de presentació de propostes per a l’emplaçament del futur aeroport d’empresa de Catalunya, i essent considerat el pla de Mont-rodon, (zona del Colomer) com a possible ubicació,

Volem manifestar:

El nostre més absolut rebuig , a una obra d’aquestes dimensions, que necessita una superfície de 200 hectàrees per al desenvolupament aeroportuari, que hauria de permetre la construcció de la pista de 2.000 metres de longitud, la terminal i les instal•lacions requerides, (hangars, escoles i centres de manteniment).

El nostre rebuig ve motivat per les següents afectacions:

• Especial afectació als veïns de la zona propera en particular, i els de la Comarca d’Osona en general
Als propietaris, o arrendataris de les finques .
Als veïns de les masies properes.
Als veïns del barri de Mont-rodon i tots els veïns del Municipi de Taradell.
Una bona part dels habitants de la Comarca d’Osona, en especial tindran una afectació molt important, tots el de Tona, Malla, Sant Miquel de Balenyà, i altres habitants de municipis afectats pel radi d’acció de l’aeroport.

• Impacte visual, sonor i mediambiental per tota la comarca, (senyalitzacions lluminoses en els diferents turons).
• Impacte paisatgístic de grans dimensions, amb el típics turons (terrers), d’alt valor geològic.
• Posant en perill diferents hàbitats naturals d’ocells i diferents espècies animals.

També cal destacar que es una:
• Zona amb alta densitat, concentració de molt habitatges, amb la seves corresponent infraestructures, particulars i locals.
• La infraestructura proposada, està pensada per un model d’usuaris elitista, que poc tindran a veure amb la Comarca, recordem que està pensat per jets d’empresa.
• Xarxa elèctrica molt propera, amb torres d’alta tensió.

Aquest projecte representa un canvi de model productiu i social, a la zona en particular, i també a la Comarca d’Osona, una ferida d’aquestes dimensions fa poc viable el sistema actual. Si bé el nou projecte pot crear llocs de treball , també es cert que en destruirà d’altres. Hem de subratllar el teixit comercial i social que existeix avui i que malgrat les dificultats ens manté vius i ens dona qualitat de vida.

Es per tot això que hem exposat que,

Demanem, a l’alcalde, i a tot l’ajuntament de Taradell , que tingui en compte totes les signatures presentades, i renunciï a presentar-se per la proposta per a l’emplaçament del futur aeroport d’empresa de Catalunya, anunci publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el DOGC núm. 5326 del 25/02/2009.

Taradell, a sis de març de 2.009

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments