Inici Actualitat L’increment de les taxes es farà amb l’IPC del setembre

L’increment de les taxes es farà amb l’IPC del setembre

0
COMPARTIR

En el Ple de dijous passat el grup d’ERC va presentar una moció per demanar a l’equip de govern un ajustament en l’increment d’impostos i taxes municipals per tal de reduir la pressió fiscal dels vilatans de Taradell.

El motiu de la demanda era que l’IPC que s’ aplicarà per fer l’increment de les taxes municipals del 2009 és el 4.5% que va ser el IPC registrat el passat mes de setembre. La modificació de les ordenances fiscals municipals per a l’any 2009 es va aprovar en el Ple del mes d’octubre i aquest era l’IPC vàlid aleshores (noticia).

El problema és que l’IPC de l’any 2009 ha estat finalment molt més baix i s’ha tancat amb un 1.6%, el més baix dels últims anys, degut a l’abaixament del preu del combustible i d’altres circumstancies provocades per la crisis econòmica.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va mostrar el seu desacord en la proposta republicana argumentant que l’any passat havia estat just a l’inrevés i es va mostrar partidari d’aplicar sempre l’IPC aprovat a les ordenances. Verdaguer va comentar que “saber quan s’apuja o s’abaixa cada any és una incertesa i que l’any passat hi vam perdre i aquest any hi guanyarem, per tant, és un equilibri”.

L’alcalde es congela el sou

D’altra banda el Ple també va servir per aprovar l’increment dels sous de tots els treballadors i dels regidors un 2%, excepte el de l’Alcalde que va decidir congelar-se’l per aquest any.

El grup d’ERC va demanar que els seus sous també es congelessin però l’equip de Govern va dir que no podien acceptar la proposta perquè es feia massa tard, s’hauria d’haver fet durant la comissió informativa, i que ara no seria lògic votar en contra d’una pròpia proposta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments