Inici Actualitat L’Atlàntida

L’Atlàntida

0
COMPARTIR

L’any 1977 es celebrava el centenari de “L’Atlàntida”, el gran poema de Verdaguer, i l’Ajuntament de Taradell va encarregar a l’escultor Josep Ricart i Maimir un monument per commemorar al poeta de Folgueroles.

L’escultor amb la col•laboració del constructor de Taradell Joan Coll va fer una gran obra on una colla de persones nues i en rotllana subjecten amb força una bandera plena de mans. Les persones estan damunt d’un bloc de pedres que sura sobre l’aigua.

El monument es va inaugurar el novembre de 1978 i inicialment es va posar a la cruïlla de la carretera de Balenyà amb el carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, però l’any 1998 es va remodelar tota la zona i es va construir una gran plaça, que es va anomenar Plaça de l’Atlàntida, amb una rotonda al mig on, els mateixos autors, l’hi van traslladar.


COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments