Inici Actualitat Es substitueixen els arbres del capdamunt de la carretera de Balenyà

Es substitueixen els arbres del capdamunt de la carretera de Balenyà

1
COMPARTIREls 13 arbres que hi havia al capdamunt de la carretera de Balenyà, el tram que va de la Plaça de les eres fins al Passeig Domènec Sert, van ser tallats ahir al mati i seran substituïts al llarg d’aquesta setmana per a nous exemplars de l’espècie perera borda.

Els exemplars retirats, majoritàriament castanyers d’índies i oms de siberia, seran substituïts per varies raons: Els arbres es trobaven en un estat fisiològic, morfològic i estructural força deteriorat producte de les intervencions d’esporga realitzades al llarg dels anys; tenien una vida útil baixa, producte de l’envelliment prematur i eren propicis a l’aparició de plagues i per tant havien de ser sotmesos a un manteniment força costos; ja no tenien gairebé cap valor ornamental i no eren les especies més adequades per la característiques del carrer i de la vorera.


La substitució que serà aprofitada per resoldre diversos problemes de clavegueram i de deteriorament de la vorera, es farà eliminant la vorada dels escocells i deixant-lo arran de vorera.

Aqeust canvi s’ha fet a partir de les recomanacions d’un informe que alhora aconsella que els arbres que s’hi plantin siguin pereres bordes que és una espècie de s’adapta be al clima de Taradell, pot columnar durant tota la seva vida, requereix poc manteniment, té una amplada de capçada màxima de 2 metres i mig de diàmetre i una alçada de 6 o 7 metres i, tal i com es mostra a les fotografies, fa una bonica floració que varia de color durant les diferents estacions de l’any.

A la fotografia lateral s’en pot veure un exemplar a la tardor.

Accés a l’informe de l’ajuntament que ha estat fet per Jordi Boadas, enginyer agrònom.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
11 febrer 2009 8:49

Pot quedar bé aquest arbre. Potser hauria estat millor un de fulla perenne, per evitar haver de retirar-ne les fulles que caiguin? És un idea. Se sap qui l’ha fet l’informe? Perque allà no hi diu res.