Inici Opinió Tonis de Taradell 2009

Tonis de Taradell 2009

0
COMPARTIR

(Degut a un problema amb el mail aquest escrit no va poder publicat ara fa 15 dies. El publiquem avui.)

El passat cap de setmana vàrem celebrar les festes dels Tonis a Taradell. La veritat és que des de la comissió de Festes de Sant Antoni Abat estem molt satisfets de l’èxit de participació a totes les activitats programades, des la presentació de la festa el dimecres dia 7 a les havaneres del dia 11 a la tarda, passant pel record emotiu d’en Joan Lleopart, l’hora del conte, el programa especial de Radio Taradell, la recuperació de jocs tradicionals, l’exposició temàtica del museu del blat i tots els actes del dissabte el vespre (Tast del porc, petita obra de teatre, pregó a càrrec de la Pilarín Bayés, elecció de l’hereu i reconeixement a la Corona Mas).

Evidentment, l’acte central de les festes va ser el passant del tres tombs que es va portar a terme durant el diumenge al matí. Realment els carrers del poble feien goigs de veure’ls tan atapeïts de gent mirant el passant i l’èxit de participació va ser total: noranta-set carruatges i una cinquantena de cavalls de sella muntats. A més a més, varem comptar amb la presència institucional del President del Parlament de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Taradell i Caixa de Manlleu que ens ha donat un suport, a través del Departament de Cultura, totalment imprescindible per continuar amb el nostre projecte.

Per tot això, els membres de la comissió de festes de Sant Antoni Abat de Taradell volem agrair molt sincerament el suport, la col•laboració i la participació a totes aquelles persones, empreses i/o entitats que ens han acompanyat durant el cap de setmana i que d’alguna manera possibiliten que les festes dels Tonis de Taradell siguin reconegudes per tot el territori Català. És aquest suport que ens empeny a continuar treballant per recuperar les nostres tradicions i assolir els nostres objectius.

Així mateix volem aprofitar per agrair a tots els veïns de Taradell la seva paciència per suportar les molèsties i incomoditats ocasionades durant el passant dels tres tombs (talls de carrers, sorolls, etc.) i fer un esment especial al membres de protecció civil i a la policia municipal.

Malauradament, però, hem de lamentar diverses incidències produïdes al llarg del diumenge al matí que per sort no van tenir conseqüències. Es tracta d’actituds d’incivisme personals totalment censurables, però difícilment controlables per la comissió organitzadora. Tot i tractar-se de fets puntuals i aïllats, en prenem bona nota i de cara a futures edicions posarem, encara més, tots els nostres esforços per evitar situacions que puguin posar en perill la seguretat de totes aquelles persones que participin, col•laborin o simplement mirin el passant dels tres tombs.

Comissió de Festes de Sant Antoni Abat

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments