Inici Actualitat L’Associació “El Pi Gros” està perplexa perquè encara no s’ha iniciat el...

L’Associació “El Pi Gros” està perplexa perquè encara no s’ha iniciat el trasllat de les antenes del Dipòsit de Can Costa

0
COMPARTIR

L’Associació per la millora del medi ambient de Taradell “el Pi Gros” ha enviat una nota de premsa als mitjans en la qual manifesten la seva perplexitat perquè tot i que ja fa un any que el Ple de l’Ajuntament va declarar el dipòsit de Can Costa com a Bé Cultural d’interès local encara no s’ha iniciat cap tràmit amb la Generalitat perquè ho reconegui i es pugui iniciar el procés desmantellament de les antenes.

Us adjuntem la nota de premsa:

Ara es compleix un any (el 17 de gener) que el ple de l’Ajuntament de Taradell votava a favor de declarar la torre de l’aigua de Can Costa i Font monument BCIL (Bé Cultural d’Interès Local). Aquesta proposta va ser iniciativa de l’associació El Pi Gros que va aconseguir mes de 800 firmes a favor d’aquesta catalogació. Durant la recollida de signatures l’associació va donar informació sobre els perills que l’ús del telèfon mòbil i les antenes associades a aquest suposen per a la salut humana (dades avalades per molts estudis així ho constaten) i és que al cap damunt de la torre hi han les antenes de les diferents operadores telefòniques. Aquest acord de l’Ajuntament havia de servir per iniciar el procés de trasllat d’aquestes antenes a un indret més allunyat i que l’afectació per les radiacions de les antenes fos el mínim per a la població. Can Costa i Font es troba al mig del poble i al costat de la guarderia i de la residencia per la gent gran, grup de risc d’aquestes radiacions.

L’associació es troba perplexa davant la situació a un any vista: encara no s’han iniciat els tràmits per que la Generalitat ho reconegui i es pugui iniciar el procés de desmantellament de les antenes. Deixant a banda els contractes temporals que pugui tenir l’ajuntament amb les operadores, és inadmissible la paralització del procés administratiu que evitaria la renovació automàtica dels contractes, doncs en un edifici catalogat BCIL no s’hi pot col•locar aquestes instal•lacions. Les vegades que ens hem adreçat a l’Ajuntament per tal d’assabentar-nos de com estaven els tràmits ens ha contestat que desconeixien el procediment administratiu, cosa que ens fa pensar en un oblit incomprensible o en un retard deliberat.

ASSOCIACIÓ PER LA MILLORA DEL MEDI AMBIENT DE TARADELL, EL PI GROS

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments