Inici Actualitat Taradell envaïda per la formiga Lasius neglectus

Taradell envaïda per la formiga Lasius neglectus

0
COMPARTIR

Segons informava ahir el Periodico (enllaç) en la seva edició digital, un equip internacional amb la amb participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) ha realitzat un estudi sobre la invasió d’una formiga (Lasius neglectus) d’origen asiàtic on es demostra que aquesta especie està avançant per molts indrets Europa. L’estudi ha estat publicat a la Revista: Plos One.

A Catalunya s’han detectat a Taradell, però també a “Vic, Seva, Barcelona, l’Escala, Matadepera, Piera, Ripollet i Lliçà de Vall, entre altres municipis. L’espècie prolifera especialment en zones temperades d’Europa i l’Àsia, però el fred no sembla ser un factor limitant, ja que ja ha arribat a París, Jena (Alemanya), Gant (Bèlgica) i Varsòvia (Polònia). Encara que sí que l’afecta la sequera estiuenca pròpia del Mediterrani, els jardins amb reg artificial són el seu gran aliat.”

La clau de l’expansió d’aquesta formiga es la seva sorprenent conducta cooperativa: “en lloc de competir entre elles pel territori i els recursos, com sol ser habitual entre les diferents poblacions de formigues, els nius s’agrupen sense agressions fins que arriben a formar potents supercolònies en què hi pot haver milers de reines.”


La noticia sencera: Una formiga invasora avança per Europa formant supercolònies

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments