Inici Actualitat Matí a Taradell, Festa dels Tonis

Matí a Taradell, Festa dels Tonis

0
COMPARTIR

(Ernest Benach ha escrit al seu bloc (enllaç) aquest article sobre la seva participació a la Festa dels Tonis de Taradell)

Opinió

Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya

Avui a Taradell feia un matí de diumenge frescot, frescot –que diria l’amic del temps-, però la boira que havia envaït bona part de la comarca ha fet una treva en arribar al poble i ha permès lluir un sol que tothom buscava amb delit després de molts dies de neu i de pluja. Malgrat el fred, molta gent ha sortit al carrer a veure el passant dels tres tombs.

La Festa dels Tonis té molta tradició a Taradell i a tota la comarca, però, a més a més, enguany té l’al·licient d’haver estat inclosa dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i opta a ser catalogada com a festa popular d’interès nacional.

Aquesta és una dada important perquè, darrere del que és l’estricta festa al voltant de Sant Antoni, hi ha molta feina i de molta gent que han recopilat material de treball i de transport que s’usava altre temps al camp i que volen recuperar la vida a pagès. És, doncs, una festa amb valor afegit que cal conservar de cara a les noves generacions i a la qual, com he pogut constatar personalment, participa molta gent.

De tot aquest treball i de tota aquesta il·lusió col·lectiva de Taradell ens en parlen amb entusiasme des de l’alcalde i regidors i regidores del consistori fins els representants de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, amb l’incansable Josep Cassassas al capdavant. (llegir +)

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments