Inici Actualitat Taradell rep 1.034.000 euros del Fons Estatal de Inversió Local

Taradell rep 1.034.000 euros del Fons Estatal de Inversió Local

0
COMPARTIR

Al poble de Taradell li han adjudicat 1.034.000 euros dels Fons Estatals de Inversió Local del “Ministerio de administraciones Publicas” que s’haurà de gastar el 2009.

Aquesta és la quantitat inicial de diners que s’han adjudicat des de Madrid, ara però caldrà presentar els projectes amb les memòries i els pressupostos valorats abans del 24 de gener del 2009 i caldrà, entre altres condicions, que aquests siguin projectes de nova planificació (que no estiguin pressupostats per el 2009), que siguin de competència municipal i que no estiguin ja finançats per altres administracions. A més les obres s’hauran de licitar el mes d’abril i s’hauran d’executar en 8 mesos, es a dir abans del 31 de desembre de 2009.

Segons va explicar l’alcalde en el darrer Ple municipal, els projectes que presentarà l’Ajuntament de Taradell condicionats per aquestes normes, segurament hauran de ser obres referents a millores urbanes com l’asfaltat de carrers o millores de jardins. A més va puntualitzar que caldrà ser molt curosos i “anar molt a l’idea de presentar-ho be i executar-ho be”.

Aquest milió d’euros que venen del Govern Central són molts diners si és té en compte que pràcticament iguala la suma dels 720.000 euros del Pla únic de Obres i Serveis (POUSC) del Departament de Governació de la Generalitat, que són pels propers 5 anys, i els aproximadament 300.000 euros de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona.

Toni Casassas, del grup municipal d’ERC, es va queixar de la precipitació del Ministeri amb aquest fons i de la incoherència “perversa” que produeix en tots als ajuntaments a l’hora de prioritzar les inversions. També va advertir que aquest “fons fa una certa por” perquè es desconeix la dinàmica del Ministeri i es desconeix el grau de mala fe que poden tenir alhora de justificar les obres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments