Inici Actualitat L’escriptor taradellenc Antoni Pladevall i Arumi guanya el Carlemany

L’escriptor taradellenc Antoni Pladevall i Arumi guanya el Carlemany

2
COMPARTIR


Efe-Avui.cat – El taradellenc Antoni Pladevall ha guanyat el 15è premi Carlemany de novel·la, dotat amb 42.000 euros, amb l’obra La papallona negra, en què narra l’apassionada relació amorosa entre l’hereu d’una antiga masia de la Catalunya interior i una jove estudiant universitària de Barcelona.

Durant una roda de premsa celebrada després de conèixer-se el veredicte del jurat, Pladevall, que és professor i que imparteix classes de grec i llatí en un institut de Vic, ha explicat que ha construït un relat metafòric sobre el difícil encaix entre “camp i ciutat”.

Antoni Pladevall, de 47 anys i que ha guanyat altres premis literaris, és l’autor d’altres novel•les com Terres de lloguer, de l’any 2006, amb la qual va iniciar una sèrie de narracions sobre les difícils relacions entre la gent del camp i la que prové del medi urbà.

La història de La papallona negra gira entorn a una família de pagesos propietaris, que en un moment de crisi econòmica del sector de l’agricultura s’atreveixen a posar-se en un negoci de turisme rural.

El jurat, integrat en aquesta ocasió per Albert Vilaró, Vicenç Villatoro, Ester Pujol, Elidà Amigó i Josefina Lladós, ha elegit l’obra de Pladevall d’entre els quinze originals presentats per la seva “exigència” i per saber tractar “amb cruesa la fricció entre ciutat i àmbit rural”.

Convocat pel govern d’Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna, el premi es lliurarà divendres durant un acte a Andorra, en què també s’atorgaran per primera vegada els primers premis Carlemany internacionals, en commemoració dels 700 anys de pau al Principat. Així, recolliran els seus guardons l’escriptor Juan Marsé, en l’apartat de literatura, el director de teatre britànic Declan Donnellan, premi de les arts, el doctor John Craig Venter, premi de les ciències, i el sud-africà Desmond Tutu, premi a l’acció humanitària.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
dolors
6 desembre 2008 9:09

Vull felicitar a l’Antoni Pladevall per haver obtingut el premi Carlemany, estic molt i mooooolt contenta i amb ganes de llegir el llibre. Felicitats!!!!!!!!!!!!

Anònim
Anònim
5 desembre 2008 14:28

Felicitats Antoni!