Inici Actualitat Ple extraordinari sobre el POUM

Ple extraordinari sobre el POUM

0
COMPARTIR

14:15-Darrera actualització. Nou vídeo amb una pregunta sobre el PTSEC i l’informe de comerç.

Dimarts es va celebrar a Taradell un Ple extraordinari, demanat per ERC la setmana passada, per tal d’explicar l’actual situació del POUM taradellenc.

La sala de plens es va omplir de taradellencs que malgrat la poca difusió que s’havia fet de l’acte s’havien assabentat de la convocatòria. Constructors, botiguers, industrials, empresaris, terratinents, pagesos, arquitectes i d’altres vilatans més o menys habituals en els plens es van aplegar a les 21:30 per seguir les explicacions de l’arquitecte redactor del POUM, en Mauro Mas.

La primera intervenció la va fer l’alcalde Lluís Verdaguer per explicar que l’equip de govern estava desil•lusionat perquè volien donar aquesta explicació més endavant en una sessió a Can Costa i Font una vegada hi hagués l’aprovació provisional feta. També va explicar que pel fet de ser un Ple extraordinari la gent del públic no podria intervenir. Aquest fet va provocar una pregunta del regidor d’ERC, Jordi Freixas, que va demanar que és donés la paraula al públic. Ho podeu veure en el següent vídeo:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6ZxXYi2b0dY]

Seguidament en Toni Casassas, cap de l’oposició al consistori, va justificar el perquè ERC havia demanat el Ple extraordinari tot argumentant que en el POUM hi havia canvis substancials des de l’aprovació inicial i al·legant que volien vetllar per la transparència del procés i per el dret a la gent a poder-hi al•legar. Vídeo següent:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IN3O-AMpups]

L’explicació de la situació actual del POUM va anar a càrrec de l’arquitecte Mauro Mas que la va centrar en 4 punts. Les modificacions a causa de la nova carretera que ha de travessar el polígon del Vivet; l’augment del 10% de reserva d’habitatge protegit en regim concertat; la requalificació del solar del Vivet que abans anava destinat a equipaments i ara serà zona comercial; i l’ús del sol no urbanitzable en una activitat per reciclatge de runes que s’ubicarà al costat de la depuradora. Mauro va fer una exposició força brillant i pedagogica que va ajudar a entendre els canvis que ha sofert el POUM. La podeu veure, i us ho recomanem, en el següent vídeo:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LmQaFmigMZ0]

Una vegada feta l’exposició, molt pedagògica i entenedora com dèiem, el grup d’ERC va fer algunes preguntes a l’arquitecte i algunes més a l’alcalde. Una de les preguntes feta per l’oposició va ser sobre la validesa de l’informe de comerç i la vinculació del PTSEC (Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials de Catalunya) en les llicencies d’activitats finals. Us mostrem el vídeo amb aquesta intervenció.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zfcrMnexC3I]

Després de les preguntes, cap a les 11 de la nit, el Ple es va donar per acabat. Us deixem amb un darrer video del Ple, on es veu el nombros públic assistent i també amb una sèrie de fotografies que il·lustren el Ple.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dSl7xpLav7M]COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments