Inici Actualitat Demà dimarts hi ha un Ple extraordinari per parlar del POUM

Demà dimarts hi ha un Ple extraordinari per parlar del POUM

0
COMPARTIR

Aquest dimarts a 2/4 de 10 del vespre es celebrarà un Ple extraordinari per parlar de la situació actual del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal).

La petició la va fer el grup d’ERC la setmana passada amb la intenció que l’equip de govern expliqui a la població quins han estat els canvis soferts en el POUM de la seva aprovació inicial, ara fa un parell d’anys.

El tema va ser motiu de debat en el anterior ple, però segons ERC no es va debatre prou a fons i és per aquest motiu que han demanat un Ple monogràfic sobre aquest tema.

Us passem la sol•licitud que ERC va entrar a l’Ajuntament la setmana passada.

Sol·licitut d’ERC

Els regidors Antoni Casassas i Jordà, Jordi Freixas i Codina, Lluís Rodríguez i Rufart, Carme Coll i Madriguera i Salvador Clot i Tor, del grup municipal ERC-AM, sol•liciten la convocatòria d’un ple extraordinari, a celebrar dintre dels terminis establerts per la llei municipal de Catalunya, amb un únic punt a tractar, en referència a l’estat actual i contingut del POUM de Taradell:

Part expositiva:

El Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Taradell va ser aprovat inicialment ja fa pràcticament dos anys. Des de la seva aprovació inicial, aquest POUM ha estat sotmès a a canvis que l’han modificat substancialment respecte a allò mostrat a la ciutadania de Taradell durant el procés de participació ciutadana.

Encara avui resta consultable des de la pàgina WEB de l’ajuntament de Taradell el POUM aprovat inicialment, però no el seu contingut actual, que entre d’altres conté canvis produïts per la previsió d’una nova carretera, l’increment en un 10% de l’habitatge protegit a tots els sectors de creixement o millora urbana, la requalificació d’un terreny d’equipaments en solar d’us comercial, l’aparició d’una nova zona industrial a taradell sota la Plana de la Madriguera, i un munt de canvis de traçats, dimensionaments…etc.

Entenent que la llei d’urbanisme és especialment garantista en quant a la informació pública, i entenent que per tal de garantir aquesta i els drets dels afectats per aquests canvis en el POUM, el grup d’Esquerra va formular pregunta en el ple de novembre del 2008 sobre si es procediria a la seva aprovació provisional, o bé si es retornaria a una nova aprovació inicial que aniria acompanyada d’un nou tràmit d’exposició pública i de presentació d’al.legacions. Atès que la resposta fou que no es procediria a una nova aprovació inicial, i tampoc es considerava adient informar a la ciutadania de l’estat i contingut actual del POUM, el grup d’Esquerra vol garantir la transparència en el procés i la informació pública del mateix.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments