Inici Actualitat Avui es presenta la Guia “El cami al Montseny” a la Biblioteca

Avui es presenta la Guia “El cami al Montseny” a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Avui a les 8 del vespre, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, es presenta la primera guia del Camí dels països catalans amb el seu tram de Montseny.

El Camí, és un projecte que ja té 4 anys de gestació i que no pretén altre cosa que ser un camí continuu que travessis tots els Països Catalans, de tal manera que la gent que el vulgui fer pugui iniciar-lo des del punt que ells decideixin i el finalitzin en aquest mateix punt, tot coneixent i respectant la nostra terra.

A més el Camí, és una proposta que pretén ser el màxim de participativa possible tot donant prioritat al fet cultural que és combina com és obvi amb el caminar i gaudir de la natura. Així per exemple en la presentació de la guia al Palau Robert de Barcelona i van ser convidats entitats culturals com el Toca Sons de Taradell, Jaume Arnella o els Ball de Gitanes de Sant Esteve de Palautordera.

L’objectiu final, és que quan el Camí estigui finalitzat tinguem una eina semblant al camí de Sant Jaume, que permeti conèixer i estimar la seva terra i per tant respectar-la, que vertebri el territori i que ofereixi una nova proposta de desenvolupament econòmic per a les poblacions per on hi passa.

Però un projecte com aquest ha de començar per alguna part i en aquesta ocasió la comarca d’Osona, juntament amb les de la Selva i Vallès Oriental n’estan de sort ja que el primer tram que és finalitza i s’inaugura és el que les uneix a través del Montseny tot començant a Sant Celoni i finalitzant (mentre no continuï) a Vic, tot passant entre d’altres poblacions per Viladrau, Taradell i Sta Eugènia de Berga

Per aquesta raó avui és presenta a Taradell la guia del Tram del Montseny, un suport per conèixer els atractius culturals de les poblacions que travessarà aquest primer tram del Camí i que com tot el projecte ha estat elaborat amb la col.laboració de diferentes persones de la comarca d’Osona .

Aquesta presentació però també serveix per a presentar la caminada del tram entre Viladrau i Vic, que és durà a terme els dies 22 i 23 de novembre i que portarà a un grup de persones d’arreu a ser els primers a fer aquest tros del Camí i conèixer de primera mà des de les meravelles naturals de Viladrau, fins les curiositats culturals de Taradell (amb els Tonis, en Toca Sons…), o l’església romànica de Sant Eugènia de Berga i una trobada cultural a Vic

Si voleu ampliar informació referent al Camí, podeu consultar la web: www.elcami.cat

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments