Inici Actualitat Els dijous a l’Òmnium arriben a Taradell

Els dijous a l’Òmnium arriben a Taradell

0
COMPARTIR


Els Dijous a l’Òmnium és una projecte de referència de l’entitat catalanista que consisteix en organitzar cada setmana un acte cultural (conferències, xerrades, taules rodones, presentació d’algun llibre,…). Des de fa un parell o tres d’anys aquesta iniciativa s’està fent regularment a Barcelona i aquest any ha arribat a la delegació osonenca d’Òmnium Cultural, que ha optat per descentralitzar-ho i programar actes a tota la comarca.

La conferencia que ens proposen per aquest dijous anirà a càrrec de l’escriptor i sociolingüista Jordi Solé i Camardons i versarà sobre “El discurs català sobre l’idioma, d’ahir a avui”.

Solé i Camardons és professor de llengua catalana i literatura, però actualment fa d’Assessor LIC (Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social). La seva obra escrita s’agrupa en 4 apartats: Assaigs i manuals de sociolingüística, estudis sobre el discurs dels precursors catalans de la sociolingüística, treballs d´història social de la llengua, i narrativa de ficció.

Ha publicat nombrosos articles de sociolingüística dins la línia del que anomena ecoidiomàtica i ha impartit cursos de sociolingüística en institucions d’arreu dels Països Catalans. Els dos darrers llibres que ha publicat són: Les 7 tribus de la nació catalana (2004) i La llengua que ens va parir (2007).

La xerrada serà demà dijous a les 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments